Test av Polar A360

Bare ikke tren hardt med den

Polar A360 er pen og dyr.

Publisert Oppdatert

Om testen:

Vi har testet Polar A360 i en måneds tid. Den er brukt til aktivitetmåling og trening, som løping, sykling, svømming.

Testen legger vekt på brukervennighet, funksjon og anvendelighet.

Aktivitetsmålere har vært store jippoen i 2015. Polar A360 har høyere pris enn den knallgode pulsklokka Polar M400, så det er visse forventninger til dette produktet. Men mest spenning knytter det seg til pulsmålingen på håndleddet. 

Faller gjennom

Dette er IKKE en fullgod treningsklokke. Ja, den måler dine bevegelser i dagens løp, og registrerer puls og kalorier i treningsøkter. Du kan også svømme med den. Men menyen for trening er så begrenset at den faller gjennom sammenlignet med selv rimeligere pulsklokker. 

Men mer skuffende er det at den heller ikke er en fullgod aktivitetsmåler. Den måler ikke pulsen døgnkontinuerlig, i motsetning til Fitbit Charge HR og Garmin Vivosmart HR, men kun når du trener. Det synes jeg er et svakhetspunkt.

God hverdagsmåling

Det positive først: Polar A360 sitter behagelig og godt på håndleddet og ser riktig bra ut. Batterilevetiden er drøy. Det er tre visninger: klokke/dato; My Day og Training. 

Dagsstatusen viser antall skritt, distanse og kalorier samt forløpt prosentandel av "godkjent" aktivitet, basert på dine innstilinger i appen Polar Flow. Så når du har vært tilstrekkelig aktiv for en hel dag, vibrerer det i klokka og du får beskjed. Du får også beskjed om å bevege deg når du har vært for lenge i ro.

Under Training har du fem alternativer: løping, sykling, svømming, "annen utendørs", "annen innedørs". Underveis i en treningsøkt får du opp puls og tilbakelagt tid. Ved å dra pekefingeren på skjermen får du også tid i ulike pulssoner og kalorier.

De ulike alternativene gjør det uhyre enkelt å registrere for eksempel raske gåturer eller tungt hagearbeid som treningsøkter. Bra!

Pulsen henger med - nesten

Jeg har testet pulsmålingen i mange runder, med og uten sammenlikningsmåling med pulsbelte og Polar V800.  

Konklusjonen er at når du holder på med en aktivitet der pulsen går gradvis og sakte opp eller ned, er målingen presis. For eksempel hadde jeg opp mot 95-100 prosent samsvar under en lang, rolig løpetur.

Men å bruke Polar A360 til intervall-økter er håpløst. Da henger den ikke med i det hele tatt.

Hvis for eksempel pulsen stiger fra rundt 75 til 90 prosent i løpet av et drag på 2 minutter, vil ikke klokka "rekke" å oppdatere målingen før draget er over. Dermed blir ikke raske pulsøkninger riktig registrert, og klokka blir ubrukelig som treningsverktøy. 

Pilot for Polar

Det er plausibelt å anta at Polar leker med tanken på å innføre håndleddsmåling i en av sine kommende pulsklokker - i så fall er A360 en forsøkskanin. 

Og da er det altså de hurtige skiftene det må jobbes mer med. Til seriøs trening som krever gode pulsanalyser og varierte underveis-visninger (som fart, soner, distanse), er TomTom Multi-Sport et bedre alternativ, om absolutt du må ha pulsmålingen på hånda. Og synes du pulsbelte er helt OK, er Polar M400 et både billigere og langt mer funksjonrikt alternativ, som også har aktivitetsmåling inkludert. 

Hvis du derimot er ute etter enkel hverdagsmåling av aktiviteten din, puls, tid og kalorier er nok treningsdata og intervalltrening er uaktuelt, er Polar A360 et greit valg, men ikke mer.

Spesifikasjoner

Produsent Polar Electro Norge AS
Pris 1990
Vekt
Betjening Berøringsskjerm
GPS Nei
Utstyr
Batteri - type og levetid
Spesielle funksjoner Pulsmåling på håndleddet

Konklusjon

Enkel og god måling av hverdagsaktiviteten, ikke helt dugelig som treningsklokke

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning