Test av lette vindjakker til aktiv bruk

Montane Lite-Speed Jacket

Solid og god allrounder.

TEST: Klikk Helse har testet 11 lette vindjakker for vår, sommer og høst.
TEST: Klikk Helse har testet 11 lette vindjakker for vår, sommer og høst. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Montane Lite-Speed Jacket

Adventure Gear AS, tel. 22 16 44 85, www.adventuregear.no

Pris: 899,-

Vekt: 175g

Vask: 40 grader

Material: Pertex Microlight mini ripstop og Perttex Microlight Cross Rip-stop(nylon)

Annet: Dame og herremodeller, flere ulike farger

Lett jakke med et middels kroppsnært snitt. Tynt materiale, men har vist seg å ha god slitestyrke sett opp mot vekt på materialet. Stoffet oppleves mykt og behagelig i bruk. God lengde i livet og et forlenget ryggstykke. Litt små i størrelsene. Selv om vi gikk opp en størrelse i forhold til det vi bruker til vanlig, var jakken fortsatt noe kort i ermene.

Elastikk rundt håndleddene - fungerer bra. Elastisk justerbart bånd helt nederst på jakken. En stor frontlomme med godt vindbeskyttet glidelås. Oppleves veldig god med tanke på vindtetthet og puster godt. Takler noe regn før det slår gjennom. Har en enkel hette som kan rulles inn i kragen. Behagelig krage med microfleece inn mot hake/ hals - tetter godt. Refleksdetaljer både fram og bak - bra.

Lav egenvekt, lite pakkevolum - pakker ca like mye som en tennisball, god lengde og generelt gode løsninger. Så godt som alle i testteamet hadde problemer med passform/lengde på ermene - hadde det ikke vært for dette hadde jakken vært oppe og luktet på toppkarakteren. Får likevel våre anbefalinger, men bør prøves før kjøp med tanke på å finne riktig størrelse.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning