Test av lette vindjakker til aktiv bruk

Marmot DriClime Windshirt

Enkel jakke, men meget behagelig i bruk. Mye for pengene.

TEST: Klikk Helse har testet 11 lette vindjakker for vår, sommer og høst.
TEST: Klikk Helse har testet 11 lette vindjakker for vår, sommer og høst. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Marmot DriClime Windshirt

Snowbiz - Peter Holm Agt. AS, tlf. 67 16 20 40, www.snowbic.no

Pris: 899,-

Vekt: 260g

Vask: 30 grader

Material: DriClime (Polyester)

Annet: Kommer som både dame og herreutgave og flere ulike farger.

Enkel, men meget behagelig jakke. Ikke av de letteste jakkene i denne testen, men 260g gjør den heller ikke til en tungvekter. Innvendig fór (DriClime) som raskt trekker svette bort fra huden. Foret oppleves meget behagelig inn mot huden og gir jakken noe isolasjon. Middels kroppsnært godt snitt - gir plass til noe klær under om ønskelig.

Tynt og mykt materiale, men har vist seg å ha god slitestyrke. Har et noe forlenget ryggstykke, men er generelt litt kort i livet. Ermer med god lengde og elastikk rundt håndledd. Jakken har ikke stramming eller elastiske bånd nederst. En liten utvendig brystlomme vindbeskyttet glidelås. Oppleves i praksis som vindtett og den puster godt. Takler noe regn før det slår gjennom.

Krage som tetter godt og mesh (netting) i armhulene til lufting - fungerer bra. Veier og pakker litt mer enn de letteste i denne testen, men meget behagelig i bruk og et godt valg både til hverdag og ulike typer friluftsaktiviteter. Får ikke toppkarakter fra oss, men denne vil vi likevel anbefale som en enkel, men god og funksjonell allrounder.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning