Test av lett vindjakke

Marmot DriClime Windshirt

Enkel jakke, men meget behagelig i bruk. Mye for pengene.

TEST: Tungen/Aktivt testteam har testet 9 lette vindjakker for FitLiving og Klikk Helse.
TEST: Tungen/Aktivt testteam har testet 9 lette vindjakker for FitLiving og Klikk Helse. Foto: Ben Lucero John Anbe Tungen
Publisert Oppdatert

Marmot DriClime Windshirt

Pris: kr 899

Vekt: ca. 240 g

Vask: 30 grader

Materiale: DriClime (polyester)

Annet: Kommer som både dame- og herreutgave og i flere ulike farger.

Enkel, men meget behagelig jakke. Ikke av de letteste jakkene i denne testen, men 260 g gjør den heller ikke til en tungvekter. Innvendig for (DriClime) som raskt trekker svette bort fra huden. Foret oppleves meget behagelig inn mot huden og gir jakken noe isolasjon. Middels kroppsnært godt snitt - gir plass til noe klær under om ønskelig. Tynt og mykt materiale, men har vist seg å ha god slitestyrke. Har et noe forlenget ryggstykke, men er generelt litt kort i livet. Ermer med god lengde og elastikk rundt håndledd.

Jakken har ikke stramming eller elastiske bånd nederst. En liten utvendig brystlomme med vindbeskyttet glidelås. Oppleves i praksis som vindtett, og den puster godt. Takler noe regn før det slår gjennom. Krage som tetter godt, og mesh (netting) i armhulene til lufting fungerer bra. Veier og fyller litt mer enn de letteste jakkene i denne testen, men meget behagelig i bruk og et godt valg både til hverdag og ulike typer friluftsaktiviteter. Får ikke toppkarakter fra oss, men denne vil vi likevel anbefale som en enkel, men god og funksjonell allrounder.

Marmot/ Peter Holm Agt.: 67 16 20 40, snowbiz.no

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning