Test av lett vindjakke

Norrøna Bitihorn aero100

Når lav egenvekt og lite pakkevolum betyr alt.

TEST: Tungen/Aktivt testteam har testet 9 lette vindjakker for FitLiving og Klikk Helse.
TEST: Tungen/Aktivt testteam har testet 9 lette vindjakker for FitLiving og Klikk Helse. Foto: John Anbe Tungen
Publisert Oppdatert

Norrøna Bitihorn aero100

Pris: kr 999

Vekt: ca. 80 g

Vask: 40 grader

Materiale: aero100 (nylon, ripstopp med noe stretch)

Annet: Dame- og herremodeller, flere ulike farger Utrolig lett jakke som passer ypperlig til aktiviteter med høy intensitet. Bør prøves før kjøp for å sikre riktig størrelse.

Jakken er så tynn at den nærmest er gjennomsiktig. Litt kort i livet i front, et noe forlenget ryggstykke. Formsydde ermer med god lengde og borrelåsstramming rundt håndleddene. Elastisk snorstramming helt nederst på jakken. En utvendig brystlomme med vindbeskyttet glidelås. Er ikke helt vindtett, og det merkes i sterk vind, men til gjengjeld oppleves den meget bra med tanke på pusteegenskaper. Takler mye regn før det slår gjennom. Jakken er i denne testen den med lavest egenvekt og minst pakkevolum - den fyller ca. like mye som en tennisball. Dette gir et relativt strippet produkt og noe begrenset slitestyrke, men om lav egenvekt og lite pakkevolum betyr alt, er dette et meget godt valg. Kanskje litt streng karaktersetting - om vi hadde hatt mer fokus på rene treningsjakker, ville nok denne fått et enda bedre resultat.

Kommer også som aero60 som er mer værbeskyttende, har hette og veier ca. 190 g og koster kr 899. Denne fikk vi imidlertid ikke testet denne gangen.

Norrøna Sport: 66 77 24 00, norrona.no

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning