Test av kokesystemer

MSR Reactor Stove System

Best i test.

TESTET: Tungen/Aktivt testteam har testet kokesystemer for Villmarksliv og Klikk.no.
TESTET: Tungen/Aktivt testteam har testet kokesystemer for Villmarksliv og Klikk.no. Foto: FOTO: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert

Slik leser du tabellen

SOLIDITET: Vi har sett på byggekvalitet, om det er deler som kan gå i stykker og om f.eks. kjeletrekk blir svidd. Under dette punktet har vi også tatt med om det finnes deler det er fort gjort å miste. Vektlagt med 20 %.

KOKING AV VANN: De fleste av denne typen brennere er først og fremst konstruert for å koke vann. Vi testet med 0,5 liter da dette er anbefalt maksimalgrense for flere av kjelene. Tredelt test hvor det er snittkarakter som er gjengitt. Sammenlignet innbyrdes. Vektlagt med 60 %.

PRAKTISK BRUK: Vi har sett på bl.a. hvordan tennmekanismen fungerer på dem som har dette, om det enkelt å sette på/ta av kjele etter oppkok, og om deler en raskt kommer borti eller må ta på, er varme. Vektlagt med 20 %.

TOTAL: Samlet vurdering uavhengig av pris.

MSR Reactor Stove System

Vertikal AS, tlf. 32 05 52 50, www.vertikal.no

Pris: kr 2299,-

Vekt brenner og kjele: 490 gram

Oppkok 1 liter oppgitt: under 3 min.

Anbefalt maksgrense: 1 liter pr. oppkok

Med i settet: Brenner, kjele m/varmeveksler

Annet: Kjele på 2,5 liter tilgjengelig

Våre målinger på koking: 10 grader vindstille; 1 min. 30 sek., 10 grader og vind; 1 min. 31 sek., -1 grad og vindstille; 2 min.

Tyngst og klart dyrest i testen, men kjelen tar 1 liter vann mot 0,5 på de andre.

Skilte seg ut som den beste brenneren, både med tanke på vind og temperatur ned til -1 grad. Beste resultat med tanke på koketid, så godt som identiske kokeresultater i vindstille og i vind. Har ikke piezotenner, men sikker, solid og meget enkel i bruk. Godt lokk som er enkelt å sette på/ta av uten å brenne fingrene. Meget god hank.

Både brenner og 230 grams gassboks går ned i kjelen under transport.

Størrelsen på kjelen gjør settet godt egnet for to personer. En kjele på 2,5 liter er tilgjengelig og det jobbes med å få til en stekepanne som passer settet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning