Test av kokesystemer

JetBoil SOL Aluminium

Beste lettvekter.

TESTET: Tungen/Aktivt testteam har testet kokesystemer for Villmarksliv og Klikk.no.
TESTET: Tungen/Aktivt testteam har testet kokesystemer for Villmarksliv og Klikk.no. Foto: FOTO: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Slik leser du tabellen

SOLIDITET: Vi har sett på byggekvalitet, om det er deler som kan gå i stykker og om f.eks. kjeletrekk blir svidd. Under dette punktet har vi også tatt med om det finnes deler det er fort gjort å miste. Vektlagt med 20 %.

KOKING AV VANN: De fleste av denne typen brennere er først og fremst konstruert for å koke vann. Vi testet med 0,5 liter da dette er anbefalt maksimalgrense for flere av kjelene. Tredelt test hvor det er snittkarakter som er gjengitt. Sammenlignet innbyrdes. Vektlagt med 60 %.

PRAKTISK BRUK: Vi har sett på bl.a. hvordan tennmekanismen fungerer på dem som har dette, om det enkelt å sette på/ta av kjele etter oppkok, og om deler en raskt kommer borti eller må ta på, er varme. Vektlagt med 20 %.

TOTAL: Samlet vurdering uavhengig av pris.

JetBoil SOL Aluminium

Cirdan AS, tlf. 22 02 50 00, www.cirdan.no

Pris: kr 1499,-

Vekt brenner og kjele: 290 gram

Oppkok 0,5 liter oppgitt: 2 min.

Anbefalt maksgrense: 0,5 liter pr. oppkok

Med i settet: Brenner m/piezo, kjele m/ varmeveksler, kjelestøtte, støttebein til gassboks

Annet: Kommer i flere utgaver fra 899,- til 1899,-

Våre målinger på koking: 10 grader vindstille; 2 min. 30 sek., 10 grader og vind; 3 min., -1 grad og vindstille; 2 min. 35 sek.

JetBoil er «originalen» blant denne type brennere og dette er en av de nye utgavene for 2011. Brennerkonstruksjonen skal, ifølge importøren, gi jevn effekt ned til -6 grader.

Ut fra våre tester kan vi bekrefte at dette fungerer ned til -1 grad. Den eneste brenneren i denne testen som er i nærheten av MSR Reactor med tanke på koketid ved temperaturer ned mot -1 grad. Lettest og nest dyrest i testen.

Andre beste tid med tanke på koketid. Takler vind bra og oppnår så godt som samme koketid ved 10 grader som ved -1. Neoprenetrekket isolerer litt dårlig med tanke på varmen fra kjelen, og piezotenneren på vår testmodell virket ikke optimalt.

Meget god hendel for effektregulering. Får plass til både støtteben, brenner, kjelestøtte og 100 grams gassboks i kjelen under transport.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning