Test av kokesystemer

JetBoil ZIP

Mest for pengene.

TESTET: Tungen/Aktivt testteam har testet kokesystemer for Villmarksliv og Klikk.no.
TESTET: Tungen/Aktivt testteam har testet kokesystemer for Villmarksliv og Klikk.no. Foto: FOTO: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert

Slik leser du tabellen

SOLIDITET: Vi har sett på byggekvalitet, om det er deler som kan gå i stykker og om f.eks. kjeletrekk blir svidd. Under dette punktet har vi også tatt med om det finnes deler det er fort gjort å miste. Vektlagt med 20 %.

KOKING AV VANN: De fleste av denne typen brennere er først og fremst konstruert for å koke vann. Vi testet med 0,5 liter da dette er anbefalt maksimalgrense for flere av kjelene. Tredelt test hvor det er snittkarakter som er gjengitt. Sammenlignet innbyrdes. Vektlagt med 60 %.

PRAKTISK BRUK: Vi har sett på bl.a. hvordan tennmekanismen fungerer på dem som har dette, om det enkelt å sette på/ta av kjele etter oppkok, og om deler en raskt kommer borti eller må ta på, er varme. Vektlagt med 20 %.

TOTAL: Samlet vurdering uavhengig av pris.

JetBoil ZIP

Cirdan AS, tlf. 22 02 50 00, www.cirdan.no

Pris: kr 899,-

Vekt brenner og kjele: 300 gram

Oppkok 0,5 liter oppgitt: 2 min.

Anbefalt maksgrense: 0,5 liter pr. oppkok

Med i settet: Brenner, kjele m/varmeveksler, kjelestøtte, støttebein til gassboks

Annet: Kommer i flere utgaver fra 899,- til 1899,-

Våre målinger på koking: 10 grader vindstille; 3 min. 30 sek., 10 grader og vind; 4 min. 15 sek., -1 grad og vindstille; 5 min. 10 sek.

JetBoil er «originalen» blant denne type brennere. Dette er innstegsmodellen fra produsenten og det billigste settet i denne testen. Settet er også et av de letteste. Godt utstyrt med ekstrautstyr.

Fjerde beste tid på alle våre tester med tanke på koketid. Neoprenetrekket isolerer litt dårlig med tanke på varme fra kjelen, men ellers er det ikke mye å utsette på produktet med tanke på praktisk bruk. Ikke piezotenner.

Får plass til støtteben, brenner, kjelestøtte og 100 grams gassboks i kjelen under transport.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning