Test av isolerte skalljakker

Mammut Bolton Jacket

Urban design, pen og anvendelig.

TEST: Isolerte skalljakker for dame og herre.
TEST: Isolerte skalljakker for dame og herre. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Mammut Bolton Jacket

Ajungilak AS, tel. 23 14 37 00, www.mammut.ch

Pris: 3900,-

Vekt: ca 1160 gram (str L)

Material: 2 lags Drytech Premium og Thermore TMK isolasjon.

Vask: 30 grader

Egen damemodell: Ja, flere lignende modeller

Pen jakke med et urbant utseende som oppleves meget solid. Utseendemessig noe lik Dobson fra samme produsent, men med bl.a fast hette som gir plass til hjelm - ikke en uvesentlig forskjell om du skal bruke jakken mye i alpinbakken. God passform og som nevnt hette som gir plass til hjelm, men hetta dekker litt fordårlig på sidene.

Formsydde ermer med god lengde, lufteskår under armene, borrelåsstramming rundt håndledd og elastiske mansjetter som tetter godt mot snø. Liten lomme på venstre underarm - godt egnet til for eksempel heiskort. To utvendige brystlommer - den ene med innvendig uttak til kabel (godt egnet til for eksempel mobil/musikkspiler). To lave frontlommer - begge med fleecefor - godt for kalde hender.

En innerlomme med god størrelse i elastisk netting - til for eksempel alpinbriller - lommen har pusseskinn. En elastisk løkke innvendig høyt på brystet til kabel - kjekt. Alle utvendige glidelås uten vindklaff er av YKK vannbeskyttet type - de andre av YKK vindbeskyttet type.

Glidelås i front med beskyttelse opp mot hals/hake og vindklaff på innsiden - børstet microfiber inn mot hals/hake. Jakken har et noe forlenget ryggstykke, elastisk stramming helt nederst og avtakbart snøskjørt med festemulighet til bukse. Innvendig løkke til feste av skipass.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning