Test av isolerte skalljakker

Mammut Dobson Jacket

Solid, god og varm. Passer like godt til daglig bruk som i alpinbakken.

TEST: Isolerte skalljakker for dame og herre.
TEST: Isolerte skalljakker for dame og herre. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Mammut Dobson Jacket

Ajungilak AS, tel. 23 14 37 00, www.mammut.ch

Pris: 3400,-

Vekt: ca 1250 gram (str L)

Material: tolags Drytech Premium og Thermore TMK isolasjon.

Vask: 30 grader

Egen damemodell: Ja, flere lignende modeller

Pen jakke med et urbant utseende som oppleves meget solid. God passform og flere detaljer som for eksempel avtakbar hette og avtakbart snøskjørt gjør dette til et godt valg også til daglig bruk. Meget god, separat krage, men hetta dekker litt fordårlig og gir ikke plass til hjelm.

Formsydde ermer med god lengde, lufteskår under armene, borrelåsstramming rundt håndledd og elastiske mansjetter som tetter godt mot snø. Liten lomme på venstre underarm - godt egnet til for eksempel heiskort. To utvendige brystlommer - den ene med toppåpning og innvendig uttak til kabel (godt egnet til radio/Walkie Talkie/mob/musikkspiler). To lave frontlommer - begge med toppåpning og fleecefor - godt for kalde hender. En innerlomme i elastisk netting - til for eksempel alpinbriller - lommen har pusseskinn.

En elastisk løkke innvendig høyt på brystet til kabel - kjekt. Alle utvendige glidelås uten vindklaff er av YKK vannbeskyttet type - de andre av YKK vindbeskyttet type.

Glidelås i front med beskyttelse opp mot hals/hake og vindklaff på innsiden - børstet microfiber inn mot hals/hake. Jakken har et noe forlenget ryggstykke, elastisk stramming helt nederst og avtakbart snøskjørt med festemulighet til bukse. Innvendig løkke til feste av skipass.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning