Test av isolerte skalljakker

Norrøna Lofoten Performance Shell Insulated Jacket

Beste allrounder. Meget godt forhold vekt, pakkevolum og isolasjon.

TEST: Isolerte skalljakker for dame og herre.

TEST: Isolerte skalljakker for dame og herre. Foto: Foto: Produsenten

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Generelt meget gode løsninger

+ God passform og ren design

+ Meget god kvalitet

+ God ratio vekt/isolasjon

+ Avtakbart snøskjørt

+ Lange lufteskår under armene

- Generelt litt små lommer

Norrøna Lofoten Performance Shell Insulated Jacket

Norrøna Sport AS, tlf 66 77 24 00, www.norrøna.no

Pris: 3999,-

Vekt: 930 gram(str L)

Material: tolags Gore-Tex Performance Shell og Primaloft One isolasjon

Vask: 40 grader maskin

Egen damemodell: Lofoten Performance Shell Insulated Jacket W

Solid og god jakke med en ren design og generelt meget gode kvaliteter. Meget god passform og praktiske og gode tekniske løsninger. Fast hette med gode justeringer som dekker godt samtidig som den gir plass til hjelm - en av testens absolutt beste hetter. Noe formsydde ermer med god lengde, lufteskår under armene, borrelåsstramming rundt håndledd og elastiske mansjetter som tetter godt mot snø.

Liten lomme på venstre overarm - godt egnet til for eksempel heiskort/mobil/GPS. To utvendige brystlommer - den ene med pusseskinn til briller. To lave frontlommer. To innerlommer - den ene i elastisk netting med god størrelse. Den andre er liten og har uttak til kabel - godt egnet til for eksempel mobil/musikkspiller. Festepunkt innvendig høyt på brystet til kabel - kjekt. Generelt litt små lommer - bortsett fra den ene innerlomma. Alle utvendige glidelås er av YKK vannbeskyttet type.

Glidelås i front med beskyttelse opp mot hals/hake og god isolert vindklaff på innsiden - børstet microfiber inn mot hals/hake. Jakken har et noe forlenget ryggstykke, elastisk stramming helt nederst og avtakbart snøskjørt med festemulighet til bukse.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 3999

Konklusjon

Ren og pen design, generelt meget gode løsninger, meget god kvalitet, passende tykkelse og god passform gjør dette til en meget god allrounder til ulike typer aktiviteter i vinterhalvåret. Gode nok løsninger til aktive brukere og pen nok til daglig bruk. Meget godt valg for frikjørere og for deg som ønsker en relativt lett og solid jakke å pakke i sekken på fjellturer i vinterhalvåret. Anbefales.
Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning