Test av havkajakker

Point 65 X016

Leken padling

Publisert Oppdatert

Allroundkajakk for store og små. Stabil nybegynnerkajakk.

Testernes vurdering

En stabil og trygg kajakk for nybegynnere. Tilpasset lekfylt padling eller enklere turer. Ikke førstevalg for erfarne padlere eller for ekspedisjoner.

Padleegenskaper

Både initialstabil og sluttstabil og dermed trygg under alle omstendigheter, noe som blir enda bedre med oppakning. Den smale formen innbyr til padletak langt frem og inntil kajakkens kropp. Det korte skroget med skarpe spant gjør kajakken artig å leke med og surfe i. Derimot stamper den litt i motsjø og den er ikke spesielt lettdrevet.

Sittebrønn/sete

Meget romslig sittebrønn med upolstret sete som passet alle våre testere, unntatt størstemann på 190 cm. Setet er fast, men ryggstøtten kan justeres. Lårstøttene er polstret.

Styresystem

Benlengdene justeres trinnvis med store trinn som er en ulempe om man vil ha en mellomting. Vi testet med ror, som er ekstrautstyr. Rorkonstruksjonen er et svakt ledd, roret gir dårlig utslag - det er lett å felle opp, men rorlinen henger nedi vannet. Skinnene som fotstøttene er festet i, bøyer seg når man trår til. De burde festet på tre punkt, ikke to som nå.

Lasteluker og detaljer

To skott med gummiluker. Den bakre åpningen er noe større for å få inn større bagasje. Bra dekkliner foran, for flaske. Pakkenett savnes, men det finnes som tilbehør. Ror kommer utenom prisen. Designet av Points design-team og produsert i Kina.

Fakta

Point 65 X016

www.point65.com

Pris: 12.750,- pluss 850 ekstra for ror

Materiale: Vakuumstøpt glassfiber

Lengde: 500 cm

Bredde: 58 cm

Vekt: 24 kg (uten ror og pakkeluker)

Makslast: 155 kg, 354 liter

Sittebrønn: 83x46 cm

Lasteluke foran: 24x24 cm

Lasteluke bak: 44x26 cm

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning