Test av havkajakker

Prijon Marlin Glassfiber

Fantastisk sluttstabilitet

Publisert Oppdatert

Hav- og ekspedisjonskajakk for mellomstore padlere. En ny og forlenget glassfiberversjon av Marlin i høytrykkspolyeten.

Testernes vurdering

Passer til små og mellomstore padlere og er lettmanøvrert og lettpadlet. Med oppakning passer den best for padlere opptil 80 kg.

Padleegenskaper

De skarpe spantene gjør den stabil og trygg både med og uten bagasje. Den svarer kjapt på manøvere, som hvis du lener deg til siden. Den beste kajakken i testen motvinds, skroget går stabilt og holder stø kurs også uten ror. Den går tørt og fint og har fantastisk sluttstabilitet.

Sittebrønn/sete

Mykt og varmt sete med avtagbar polstring. Deilig å sitte lenge i. Lengden passet alle testerne, fra 160 til 190 cm høye. Ryggstøtten justeres enkelt fremover og bakover. Litt mer kinking å justere benlengden, det gjøres trinnvis, men kan ikke gjøres mens man sitter i kajakken.

Styresystem

Et realt og velfungerende ror, men pass på at du feller hele roret ned i vannet. Flere ganger felte våre testere det bare halvveis ned, ved uhell. Store pedaler gir god støtte under føttene og roret svarer kjapt ved pedaltrykk.

Lasteluker og detaljer

Lastelukene lukkes i to omganger: Først med neoprendeksel innerst og utenpå harde luker. Stor åpning bak gjør det enkelt å få plass til større bagasje. Matluken er en pose som henger ned over beina. Forbilledlig utstyrt med dekkliner og utstyrsnett.

Fakta

Prijon Marlin Glassfiber

www.kajaktiv.se

Pris: 21.450,- inkludert ror

Materiale: Glassfiber

Lengde: 530 cm

Bredde: 58 cm

Vekt: ca 21 kg

Makslast: 130 kg, 355 liter

Sittebrønn: 88x45 cm

Lasteluke foran: 38x23 cm

Lasteluke bak: 39x30 cm

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning