Test av havkajakk

VKV Seagull Ocean Fischer Edition

Beste rorkonstruksjon

Bildet er av en VKV Offshore Fischer Edition som er 3 cm smalere enn den testede kajakken. For øvrig er de identiske.
Bildet er av en VKV Offshore Fischer Edition som er 3 cm smalere enn den testede kajakken. For øvrig er de identiske.
Publisert Oppdatert

Ocean er den største og mest stabile modellen i VKV Seagull-serien. Havkajakker for deg som vil padle langtur på enkelt vis, gjerne med mosjonsteknikk.

Testernes vurdering

Trygg og velbygget ekspedisjonskajakk, passer til store padlere og er den eneste modellen i testen som er tilpasset mosjonspadlingsteknikk. Linas og Görans favorittkajakk. Lett å drive, god plass til bagasje og takler alle typer sjø. Testens beste rorsystem. Dyr men med lang levetid og høy bruktverdi.

Padleegenskaper

Effektiv kajakk å padle langt med stor oppakning med. Stabil på alle plan, initialstabil, sluttstabil og kursstabil. Går lett i sjøen uansett vindretning, takket være skrogformen og et funksjonelt ror. Artig å surfe med. Er ikke spesielt lett å manøvrere, og tung å gjøre rulle med.

Sittebrønn/sete

Stor sittebrønnsåpning som er lett å komme inn og ut av. Om kajakken velter ramler man ut. God plass til høye padlere, men også lave padlere sitter godt. Setet er skålformet og mangler ryggstøtte for å gi rotasjon i hoftene. Skumplastfylte knestøtter. Setet justeres i lengderetningen og kan bestilles i ulike høyder, noe erfarne padlere bruker å foretrekke.

Testens beste pedaler, sentrerte, med en fast underdel som gir støtte til hælen og en bevegelig overdel for styring. Pedalene er varme og komfortable. Benlengde justeres trinnløst og enkelt, selv mens man sitter i kajakken.

Styresystem

Testens beste rorkonstruksjon. Gedigen, enkelt å felle og ned og går helt ned i vannet. Tåler is.

Lasteluker og detaljer

De enorme bagasjerommene nås fra to rektangulære åpninger, testens største. Disse stenges enkelt av med haker som vris over luken, en konstruksjon som lever like lenge som kajakken. Elegant ytre med dekkliner, nett på fordekket og fast kompass.

Fakta

VKV Seagull Ocean Fischer Edition

www.kajakspecialisten.se

Pris: 25.500,- inkl ror og fast kompass

Materiale: Glassfiber, karbonfiberdetaljer og forsterkninger

Lengde: 530 cm

Bredde: 63 cm

Vekt: 27 kg

Makslast: 190 kg, 275 liter

Sittebrønn: 96x45 cm

Lasteluke foran: 32x25 cm

Lasteluke bak: 52x35 cm

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning