Test av GPS-klokker

Garmin Fenix

Har også program for intervalltrening og varsling for Iphone.

GPS-KLOKKER: Villmarksliv og Klikk.no har testet GPS-klokker - utvilsomt nyttig for alle som ferdes i skog og fjell.
GPS-KLOKKER: Villmarksliv og Klikk.no har testet GPS-klokker - utvilsomt nyttig for alle som ferdes i skog og fjell. Foto: FOTO: Pål S. Jensen
Publisert Oppdatert

Garmin Fenix

  • Markedsføres av: Garmin Norge AS, www.garmin.no
  • Pris: kr 3250,-
  • Tid for soloppgang og - nedgang: Ja
  • Lagringskapasitet: 1000 veipunkter og 50 ruter
  • Vanntett: Ja, 50 meter
  • Vekt: 82 gram

GPS-klokke med kompass, høydemåler og barometer med værdata. Viser bl.a. høyde over havet og navigasjonshistorikk, og sensorene kalibreres automatisk. Egen programvare, Basecamp, kan lastes ned. Med denne kan turen planlegges i kartet for så å legges inn i GPS-en. Garmin leverer både standard topokart i 1:50 000 og Premium kart i 1:20 000, som er veldig detaljerte. Veipunkter, som f.eks. startsted, turstier, hytter, vadesteder, fiskevann, fjelltopper og annet som er relevant for turen, kan også legges inn med dette programmet.

Fenix tegner også sporet ditt og viser det som en strek på skjermen. Denne sporingsfunksjonen er meget nyttig da du kan se posisjonen din og hvor du har kommet fra. Samtidig ser du også retningen du bør gå i forhold til utgangspunktet.

En slik sporregistrering gjør orienteringen vesentlig enklere.

Turen din lagres også med «TracBack»-funksjonen mens du går. Denne kan vise deg samme ruta tilbake til startstedet.

Det innebygde termometeret viser ca. 4 °C for mye så lenge du har klokka på armen. Du kan kjøpe en ekstern sensor som viser nøyaktig, eller ta den av armen noen minutter.

Oppladbart batteri. Batterilevetiden avhenger av hvor mye du bruker GPS-en. Bruker du den kun som avansert klokke og med GPS-en avslått, holder batteriet i flere uker, men med GPS-en i bruk holder den inntil et par dager, 16 til 50 timer kontinuerlig bruk, avhengig av bl.a. mottaksforhold og temperatur. Med sporadisk bruk av GPS-en holder batteriet til turer opp mot en ukes varighet, noe som er akseptabelt for de fleste. Fenix støtter ANT+-standarden som gir trådløs kommunikasjon med pulsmåleren (tilleggsutstyr).

Kompatibel med Garmins nye actionkamera Virb, hvor Fenix kan brukes som fjernkontroll til å starte og stoppe eller ta stillbilder. Har også program for bl.a. intervalltrening, ski- og snøbrettprofil og varsling for Iphone.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning