Test av fjelltelt

Black Diamond HiLight

Meget godt valg til høyfjellsbruk hvor vindstabilitet og god utnyttelse av små/dårlige teltplasser er viktige momenter.

FJELLTELT: Villmarksliv og Klikk.no har testet seks fjelltelt til tøff turbruk.
FJELLTELT: Villmarksliv og Klikk.no har testet seks fjelltelt til tøff turbruk. Foto: FOTO: Tungen/Aktivt testteam
Publisert Oppdatert

Black Diamond HiLight

Kruse Topptur, tlf. 32 06 19 66, www.topptur.com

Pris: 4999 ,-/ fortelt 1399,-

Ant. liggeplasser: 1-2

Totalvekt: 2,03 kilo (inkl. fortelt på 0,5 kilo)

Innvendige mål: L 206 cm, B 127-107cm, H 102 cm

Litt annerledes oppsett ved at de to lengste stengene spennes opp i kryss på innsiden av duken. I tillegg skal en kort stang træs inn på toppen i duken. Dette, sammen med at dette er et éndukstelt, gir et raskt oppsett.

Aberet er at en må inn i teltet under oppsett - noe som gjerne fører til at en trekker litt møkk og fukt inn om en ikke er forsiktig. Åpning på siden gjør dette teltet litt mer utsatt for regn under oppsett enn Firstlight fra samme leverandør.

Selve duken er meget lett og litt sårbar - en må være litt forsiktig under oppsett og bruk. Konstruksjonen gir imidlertid bratte vegger og en meget stram duk, som gir god romfølelse. Meget gode luftemuligheter.

Duken puster også bra - noe som gir lite kondens. Festepunkt til f.eks. lykt i tak. Ikke den duken som har beste vanntetthet, men de bratte veggene gir lite fuktgjennomslag under praktisk bruk. God liggebredde til to, men gir da minimalt med plass til utstyr. Noe kort liggelengde om man er to stykker.

Fortelt finnes som ekstrautstyr. Vi brukte fortelt under det meste av testperioden og testerne var udelt positive til dette så lenge en er to stykker på tur. Forteltet trekker imidlertid totalvekten opp over to kilo.

Under vår vurdering har vi vurdert teltet med fortelt - gir utslag både på praktisk bruk og på egenvekt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning