Test av fjelltelt

Black Diamond Firstlight

Mest stabile kuppeltelt.

FJELLTELT: Villmarksliv og Klikk.no har testet seks fjelltelt til tøff turbruk.
FJELLTELT: Villmarksliv og Klikk.no har testet seks fjelltelt til tøff turbruk. Foto: FOTO: Tungen/Aktivt testteam
Sist oppdatert

Black Diamond Firstlight

Kruse Topptur, tlf. 32 06 19 66, www.topptur.com

Pris: 4500,-

Ant. liggeplasser: 1-2

Totalvekt: 1,47 kilo

Innvendige mål: L 208 cm, B 123 cm, H 107 cm

Litt annerledes oppsett ved at de to stengene spennens opp i kryss på innsiden av duken. Dette, sammen med at dette er et éndukstelt, gir et raskt oppsett. Aberet er at en må inn i teltet under oppsett - noe som gjerne fører til at en trekker litt møkk og fukt inn om en ikke er forsiktig.

Selve duken er meget lett og litt sårbar - en må være litt forsiktig under oppsett og bruk. Konstruksjonen gir imidlertid bratte vegger og en meget stram duk som gir god romfølelse.

En ventil sammen med at øvre del av døra kan brukes til lufting, gir gode luftemuligheter.

Duken puster også bra - noe som gir lite kondens. Separat myggdør. Gode festemuligheter til nettinghylle og f.eks. lykt i tak. Ikke den duken som har best vanntetthet, men de bratte veggene gir lite fuktgjennomslag under praktisk bruk. Grei liggebredde til to, men gir da minimalt med plass til utstyr. Det største minuset om en er to stykker er liggelengden - teltet er kort om du er mye over 170-175 cm, med mindre du kan ligge diagonalt.

Fortelt finnes, men dette fikk vi ikke testet. Det kan hende at teltet hadde fått bedre karakter med tanke på praktisk bruk om forteltet hadde vært med i testen.

Denne saken ble første gang publisert 21/05 2012, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også