Test av dunjakker

Mountain Hardwear Absolute Zero Parka

Glimrende jakke til folk som er mye ute og trenger noe av det varmeste og mest solide som er på markedet.

TOPPSCORE: Mountain Hardwear Absolute Zero Parka er en av de absolutt beste parkaene av denne typen vi har testet.
TOPPSCORE: Mountain Hardwear Absolute Zero Parka er en av de absolutt beste parkaene av denne typen vi har testet. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Meget god lengde

+ Solid og generelt gode løsninger

+ Meget god hette

+ Meget god fuktbeskyttelse

+ Meget god dunkvalitet

- Lite å utsette på dette produktet

GLIMRENDE JAKKE: Denne jakken er for folk som er mye ute og trenger noe av det varmeste og mest solide som er på markedet.
GLIMRENDE JAKKE: Denne jakken er for folk som er mye ute og trenger noe av det varmeste og mest solide som er på markedet. Foto: Foto: Produsenten

Pris: 7999 kroner (veiledende).

Totalvekt i str L: 1340 gram.

Dun: 90 prosent europeisk.

Fyllvekt: 593 gram.

Dunspenst: 800 US.

Annet: Conduit SL ripstopp ytterstoff med membran (20 000 millimeter vannsøyle), bokskonstruksjon, sveisete sømmer.

Kjøpsinformasjon: Portland Norge AS , telefon 21 93 90 30.

Om produktet

Meget solid og god parka med god lengde. 100 prosent vindtett og meget god beskyttelse mot fukt , blant annet utstrakt bruk av sveisete sømmer, membran med 20 000 millimeter vannsøyle og meget god impregnering (AXF Super DRW).

Høy vannsøyle kan gi dårligere pusteegenskaper, men membranen har også gode pusteegenskaper (25 000g/m2/24t) og vi har ikke merket noen problemer med kondens i testperioden.

En av de absolutt beste parkaene av denne typen vi har testet.

Meget god fast hette som er veldig lett å justere og dekker god på sidene. Den følger hodets bevegelser godt. Når hetten ikke er i bruk gir den meget god isolasjon rundt nakke, hals og nedre del av hodet.

Solid glidelås i front med isolerte vindklaffer på både ut- og innsiden. Borrelåslukking på vindklaffene. Totalt 4 bryst-/høye lommer. To uisolerte med bra størrelse og to isolerte med meget god størrelse som fungerer ypperlig som varmelommer til hendene.

To innvendige lommer i brysthøyde, begge stikklommer godt tilpasset f.eks drikkeflasker. Elastisk stramming helt nederst og i livet.

Elastikk og borrelås rundt håndledd. Ytterst lite å utsette på dette produktet, men vi opplevde enkelte ganger, etter at en står med hendene bøyd over lengre tid, at den ble litt tynn på innsiden av armkroken/albuen. Løsningen er å klappe litt med begge hendene på dette området slik at dunene kommer på plass igjen.

Jakken er forholdsvis stor i størrelsene slik at det er smart å prøve den før en handler. Vi bruker normalt str L og med denne størrelsen var det ikke noe problem å trekke denne for eksempel utenpå annen skallbekledning og fortsatt ha god plass.

Med en vannsøyle på 20 000 er denne vanntett. Kanskje ikke det største problemet med regnvær i de situasjonene en bruker en slik jakke, men duna holder seg i alle fall tørr selv om været skulle slå om.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen