Test av Columbia Alaskan II dunjakke

Test av dunjakke med ny varmeteknologi

Dunjakke med ny teknologi som skal gi bedre komfort og varmeeffekt.

Publisert Oppdatert

Fakta

Modell brukt i test: Columbia, Alaskan II Down Jacket

Portland Norge AS, tlf. 21 93 90 30, www.portland.no

Pris: 1999,-

Totalvekt i str L: ca 1000g

Dun: 90%

Dunspenst: 700 cuin

Vask: 30 grader maskin

Annet: Akkurat denne modellen kommer kun som herremodell, men produsenten har andre damemodeller med samme materialer.

Det som er litt spesielt med denne dunjakken fra Columbia er at den er utstyrt med produsentens nye Omni Heat-materiale i innerstoffet.

Tankegangen bak materialet er at innertrekket i jakken skal reflektere kroppsvarme samtidig som materialet gir mulighet til utlufting av overskuddsvarme og fuktighet.

Beskyttet mot flekker

Produksjonsteknikken av ytterstoffet - Omni-Shield - skal gjøre jakken bedre beskyttet for fukt og flekker. Denne teknikken gir også et materiale som tåler mange vask uten at en trenger å reimpregnere. Impregnering holder dunjakken ren og tørr, og du kan gjøre det selv.

Del

Den har et normalt, kanskje litt smalt snitt, har god lengde i livet og et noe forlenget ryggstykke. Ermene har god lengde og den er utstyrt med både borrelås og elastisk mansjetter rundt håndledd.

Lufteskår

Den har også lufteskår under armene - noe som ikke er så vanlig på dunjakker - bra. Hetta dekker godt og følger hodets bevegelser bra, men justeringene kunne vært enklere å betjene med hansker/votter. Selv om det går å trekke hetta over en hjelm (om du skal bruke jakken i alpinbakken) blir dette litt trangt.

Glidelåsen i front har en innvendig vindklaff som fungerer godt. To lave, godt isolerte frontlommer fôret med børstet mikrofiber og to utvendige brystlommer - alle med ok størrelse. På innsiden har den en stikklomme netting, denne kunne gjerne vært større.

Ifølge produsenten skal Omni Heat-systemet gi over 20% bedre varmeeffekt enn tilsvarende jakker uten - vi har ikke mulighet til å måle dette, men jakken oppleves behagelig og den er unektelig god og varm.

Den har et ganske høyt pakkevolum og egenvekt om en sammenligner med andre, lignende jakker, men oppleves samtidig meget solid og slitesterk. Vi har ca 50 aktive bruksdager med denne jakken og den har ikke sluppet dun i testperioden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning