Test av drikkesekk

Osprey Raptor 14

Beste dagstursekk for sykkel.

Foto: Wing Chan
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Sitter meget godt på ryggen

+ Stilig og oppleves solid

+ Bæresystemet gir god lufting

+ Godt med lommer – hvor flere er tilgjengelige mens sekken er på ryggen

+ God med tanke på luftmotstand

+ Meget godt drikkesystem følger med

- Ikke av de letteste, men ellers lite å utsette på dette produktet

Raptor 14

Jarbaux Sport, tlf. 97 08 94 65, www.jarbeaux.no,

Pris: 1100,-

Volum: 14 liter

Vekt: ca 810g (uten drikkeblære)

Drikkesystem: Osprey/Nalgene 3 liter Hydraform, m/biteventil(stengemuligheter), og magnetfeste til brystreim.

Feste for lys: Ja

Refleks: Ja, på bærereimene

Feste for hjelm: Ja

Annet: Kommer også som 10-liter til 1000,-

Meget god, solid og stilig allrounder. Ikke av de letteste, men bærekomfort og de ulike løsningene gjør at de ekstra grammene ikke har så mye å si. Sitter meget godt på ryggen og har et bæresystem som gir god lufting og utstrakt bruk av hurtigtørkende materialer.

Meget godt drikkesystem med bl.a stiv bakplate på drikkeblæren - gjør at den er enkel å få på plass og "står" i sekken/krøller seg ikke, magnetfeste på biteventilen som låser inn mot brystreima og stengemuligheter på drikkeventilen - smart om de har sekken liggende i f.eks en bag.

Meget godt hoftebelte med lommer - gir god plass til sjokolade/barer. Beltet er ikke avtakbart, men det kan rulles rundt sekken og festes bak - smart om en ikke ønsker å bruke hoftebeltet. Gode skulderreimer. En topplomme med uttak for øretelefoner - god vindklaff gir god beskyttelse mot vær og vind.

Hovedrom med innvendig nettinglomme og bl.a dedikert plass til pumpe. Frontlomme med nøkkelfeste og plass til verktøy, CO2 patroner osv. Sekken har også en ekspanderende lomme i front - godt egnet til regn/vind jakke. Ekspanderende sidelommer - godt egnet til flasker eller mat/energibarer - er tilgjengelige mens en er på farten.

Komprimeres godt - selv med kun drikkeblæren i sekken. Glimrende og kjapp festeanordning for hjelm. Sekken har god utforming med tanke på luftmotstand.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen