Test av drikkesekk

Black Diamond Flash

Når lav egenvekt betyr alt.

Publisert Oppdatert

Flash

Kruse Topptur, tel. 32 06 19 66, www.topptur.no

Pris: 499,-

Volum: 9 liter

Vekt: ca 210g

Drikkesystem: Drikkeblære følger ikke med

Feste for lys: Mulig, men ikke dedikert

Refleks: Ja, bak på sekk

Feste for hjelm: Nei

Så mye lettere enn dette er vel knapt mulig. Litt under det vi satte som minimum volumgrense, men vi lot oss fasinere og presenterer produktet likevel.

Med en egenvekt på kun noe over 200g merker en nesten ikke at sekken er på ryggen. Selv med generelt meget god kvalitet på bæresystemet går den lave egenvekten selvsagt noe ut over bærekomfort - noe en merker om en fyller opp sekken. Dette oppleves likevel ikke som et utpreget problem.

Sitter godt på ryggen og komprimeres bra. Enkelt utrustet med hovedrom, lomme til drikkeblære og fire små lommer lavt , bak på sekken. To av lommene har glidelås - to har borrelås. Lommene med glidelås er fine til småting, de med borrelås er litt usikre da borrelåsen sitter litt dårlig og lukker ikke lommene helt.

Kanskje vært like bra å slått lommene sammen og fått to glidelåslommer med litt bedre størrelse. Lommene med borrelås er for øvrig tilgjengelige mens en har sekken på ryggen - greit til f.eks sjokolade/barer. Godt festepunkt til drikkeslangen på skulderreima - kan byttes høyre/venstre.

Justerbart snorsystem i front (shock cord) til f.eks skalljakke. Tar minimalt med plass når den er rullet sammen, dette sammen med den lave egenvekten gjør denne sekken også til et godt valg som ekstrasekk på tur/reise.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning