Test av billige telt

Asaklitt Telt

Anbefales ikke til friluftsbruk, men kanskje et ok festivaltelt.

Test av billig friluftsutstyr.
Test av billig friluftsutstyr. Foto: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert

Asaklitt Telt 3 personer

(art.nr 34-8858)

Clas Ohlson, tlf. 23 21 40 00, www.clasohlson.no

Pris: kr 649,-

Antall liggeplasser: 3

Vekt: ca. 6,2 kg

Vannsøyle: Ytterduk 4000 mm, bunnduk 2000 mm

Innvendige mål: 105 x 160 x 210 cm

Tunneltelt med god plass til bagasje. 2 +1 stenger som er ganske like, kunne vært bedre merket. God vanntetthet og taping av sømmer på selve ytterduken, men et par sømmer på forteltet blir liggende slik at det samler seg vann oppe på duken. Glasfiberstenger med ledd som henger dårlig sammen; stangleddene gjør at de glir dårlig i stangkanalene.

Ganske dårlig vanntetthet på bunnduken i innerteltet, separat bunnduk følger med; den har god vanntetthet, men fører til at en ikke kan sette opp inner- og ytterduken samtidig. Vanskelig å få til god trim på innerteltet, veggene henger noe.

Vindu og god ventil i forteltet, ventilen kan ikke åpnes/lukkes fra innsiden. Inngang i front og på den ene siden, inngangen i siden har myggnett. God plass til bagasje i forteltet. Mulig med matlaging under tak i forteltet om en er forsikring. Totalt tre ventiler, men oppleves litt tett. Litt dårlige fester til innerteltet og strikkene som innerteltet henger i, viste ganske raskt tegn på slitasje og svekkelse. Sterk lukt i teltet de første dagene som ga seg etter noen dagers lufting.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning