Stor test av dagstursekker

Osprey, Sirrus 36

Mest for pengene.

TEST: Vi har testet ni ulike dagstursekker.
TEST: Vi har testet ni ulike dagstursekker. Foto: FOTO: Produsenten.
Publisert Oppdatert

Osprey, Sirrus 36

Volum: 36 liter

Vekt: ca. 1,35 kg (inklusive regntrekk ca. 100 g)

Annet: 3 ulike rygglengder tilgjengelig, kommer også som herreutgave (Stratos) og som 24 og 26 liter.

Om sekken

Meget god sekk med et godt bæresystem og relativt lav egenvekt.

Takler bra med oppakning sett i forhold til egenvekt. Bæresystemet gir meget god lufting på ryggen. Tre ulike rygglengder er tilgjengelig, vi hadde M rygglengde og vekt/volum er oppgitt for den. Sekken har godt med festemuligheter, bl.a. en smart festeanordning for staver som er enkel å bruke uten at en tar av seg sekken.

Gode komprimeringsmuligheter. Topplokket har to utvendige lommer, begge med god størrelse. Stor, utvendig frontlomme med to netting-stikklommer som passer godt til termos eller drikkeflasker. Glidelås i tillegg til toppåpningen gir god tilgang til sekkerommet og gjør det enkelt å finne ting nederst i sekken.

Elastiske, store stikklommer på siden, glidelåslommer med god størrelse på hoftebeltet og en lomme på den ene bæreselen til f.eks. mobil, kompass, sjokolade.

Godt opplegg for drikkesystem og egen utvendig lomme i front/bunn av sekken til avtagbart regntrekk. Reimer, klips og glidelås fungerer bra og oppleves solide.

Ytterstoffet har vært bra med tanke på fuktighet. Anatomisk utformede skulderreimer og hoftebelte som er tilpasset damer, oppleves meget behagelig i bruk. Meget god komfort, og meget godt likt av alle testerne.
Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Ny flåttsykdom minner om malaria

Stor test av årets ullundertøy

Vi har testet åtte pulsklokker med GPS

11 turjakker under 300 gram

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning