Stor test av dagstursekker

Arcteryx, Axios 33

Beste allrounder.

TEST: Vi har testet ni ulike dagstursekker.
TEST: Vi har testet ni ulike dagstursekker. Foto: FOTO: Produsenten.
Publisert Oppdatert

Arcteryx, Axios 33

Volum: ca. 33 liter

Vekt: ca. 1,2 kg

Annet: Kommer i to rygglengder på damemodellen og egen herreutgave (Axios 35).

Om sekken

Sekken er stilig og slitesterk, og har meget god bærekomfort.

To ulike rygglengder er tilgjengelig og justeringsmulighetene er generelt gode. Vi testet regular (vanlig/normal) rygglengde, og vekt/volum er oppgitt for den. Det er godt med festepunkter - ingen dedikerte til f.eks. staver og økser slik mange har, men hemper slik at det er veldig enkelt å bruke reimer til å feste f.eks. spade og liggeunderlag.

Flytende, avtagbart topplokk med to utvendige og en innvendig lomme. Sekken får ca. 3 liter ekstra pakkevolum når lokket er hevet maksimalt.

Stor, ekspanderende «kengurulomme» i front gir meget god plass til klær en tar av seg underveis eller vil ha lett tilgjengelig. Lave, ekspanderende stikklommer på sidene til drikkeflasker osv. To små, ekspanderende stikklommer på hoftebeltet til f.eks. sjokolade, kompass eller mobil.

Gode klips og løsninger som opereres greit med hansker/votter. Delvis lyst stoff på innsiden. Lang glidelås på den ene siden gir ekstra god tilgang til innholdet i sekken. Godt opplegg for drikkesystem.

Godt kompresjonssystem. Hele bæresystemet er konstruert for å gi god lufting mellom sekk og kropp, og dette fungerer godt. Skulderreimene oppleves meget behagelige i bruk. Ytterstoffet oppleves slitesterkt og vannavvisende. Meget god bærekomfort, lav egenvekt og gode og enkle løsninger gjør dette til et sikkert og godt valg for deg som ønsker en solid og praktisk sekk.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Ny flåttsykdom minner om malaria

Stor test av årets ullundertøy

Vi har testet åtte pulsklokker med GPS

11 turjakker under 300 gram

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning