Shopping i Paris

Billige hoteller, deilige kjoler og søte, fristende munnfuller. Her er tipsene som gjør Paris-turen uforglemmelig.

LYSER OPP: Natten har senket seg over Paris og Seinen.
LYSER OPP: Natten har senket seg over Paris og Seinen. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Blås i Champs Élysées! Ta heller metroen til stoppet St. Paul, og oppdag den litt velstående bydelen Marais! Dette er et utrolig hyggelig strøk, med historisk sus. Her er det fine små kles- og interiørbutikker, noen litt eksklusive, andre litt billigere. Det kryr også av koselige kafeer og restauranter. Stemningen er deilig parisisk, og her likte vi oss aller best.

Her er noen butikker som bør sjekke ut!

FAVORITT: Klesbutikken Les Petites bugner av nydelige kjoler.
FAVORITT: Klesbutikken Les Petites bugner av nydelige kjoler. Foto: Foto: Camilla Harbu Bielecki

Hvorfor Paris?

  • Sjokoladecroissanter og deilige kaker
  • Romantisk gåtur langs Seinen
  • Eiffeltårnet som glitrer majestetisk hver hele time

Kjendistipset

Kathrine Sørland, modell og programleder:

- Mitt beste kjøp er en kåpe fra Hugo Boss-butikken på Champs Élysées. Det var en dyr, men god investering. I samme gate ligger også Morgan - en butikk jeg må innom hver gang jeg er i Paris. Jeg nyter også å være i Louis Vuittons butikk, og jeg anbefaler gjerne SAS-hotellet i nærheten av Champs Élysées. Her er det moderne, rent og veldig fransk. I Paris blir det alltid mye vindusshopping.

Kleskjeden 1-2-3: Skal gjøre Paris' unge kvinner mer elegante og klassiske i stilen, men ikke la deg skremme av ordet unge. Her får du kjøpt pene og stilige basisplagg og penklær, som passer til kvinner i alle aldre. Lommeboken får heller ikke vondt av et besøk her, prisene ligger mellom €50 og €100. Kjeden har butikker flere steder i Paris. Adresse: 116 rue de Rennes.

Derphy X: Har nydelige kjoler, bluser og kåper i duse farger. Stilen på klærne minner litt om merket Noa Noa. Prisene er sånn midt på treet. Adresse: 163 rue de Rennes.

Mellow Yellow: Skobutikk i samme gate som Les Petites. Her får du prikkete pumps og stilige støvletter i fine farger. Prisen er det heller ikke noe å si på. Adresse: 43 rue des Francs Bourgeois.

Les Petites: Klesbutikk og min favoritt! Det bugner av nydelige kjoler som passer både til fest og hverdags. Kommer du ut igjen uten en pose under armen, er du god! Prisene starter på rundt 1000-lappen. Adresse: 43 rue des Francs Bourgeois.

Conptoir des Cotonnier: Klesbutikk med behagelige og tidløse basisplagg i nøytrale farger. Her finnes også kolleksjoner tilpasset mor og datter. Adresse: 33 rue des Francs Bourgeois.

Not So Big: Er du på utkikk etter originale leker og klær til småen, bør du sjekke denne butikken. De har søte leker i tre og stoff og fine barneklær i glade farger og mønstre. Litt stive priser, men veldig fristende. Adresse: 38 rue Tiquetonne.

Milk on the rocks: En annen artig, liten klesbutikk for barn nær rue de Rennes. Klærne fås i størrelse fra én måned og opp til ti år, og mest populære er de fargerike bodyene. Selv om du ikke har noen små å handle til, slår likevel shoppinginstinktet til når du ser de nusselige, bittesmå skoene i alle regnbuens farger. Adresse: 7 rue de Mézières.

Pylones: Er du på utkikk etter noe spennende å ta med hjem til huset, anbefales et stopp innom den fargesprakende interiørbutikken som garantert gjør deg i godt humør. Du kan handle både til kjøkkenet og til barnerommet. Her finner du "må-halting-ting" du ikke trodde du trengte. Butikken har også smykker og accessoirer. Adresse: 57 rue Saint Louis en L`ile.

Etam: En fransk undertøyskjede som også har moteklær og accessoirer til rimelige priser. Undertøysavdelingen er stor og inkluderer mye pent nattøy. Ligger for øvrig rett ved kjeder som Zara, H&M, Promod og Esprit. Adresse: 135 rue de Rennes.

American Retro: Mye lekkert, men prisene er litt høye. Her finner du blant annet olabukser, jakker og strikkegensere, gjerne litt retroaktig. Adresse: 40 rue des Francs Bourgeois.

Esteban: Når du først er i nærheten, gå innom dette parfymeriet. Esteban er et fransk merke som fører hudpleie- og parfymeprodukter både til dame og herre. En fryd for nesen, men også for øyet - alt ser utrolig stilig ut og gjør seg på badehyllen. Adresse: 20 rue des Francs Bourgeois.

SMÅTT: Alt til barna finner du hos Not So Big.
SMÅTT: Alt til barna finner du hos Not So Big. Foto: Foto: Camilla Harbu Bielecki

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning