Test av terrengløpesko

Salomon Speedcross 3

De mest robuste skoene i testen.

Publisert Oppdatert

Salomon Speedcross splittet juryen noe. For en av oss ble skoene stive og ukomfortable, men det viser nok først og fremst at ikke alle sko passer alle føtter. Resten av juryen var nemlig godt fornøyd med disse Salomon.skoene, særlig i skikkelig utfordrende skogterreng. Snittkarakter: 4,6.

Plumpetest

Salomon kvittet seg med 29 prosent av vannet vi tilførte, etter ti minutter i trommelen.

Grep i terrenget

Bra grep på alle underlag unntatt glatte svaberg, der selv disse dedikerte terrengskoene må gi tapt.

Materialkvalitet

Myk, men robust såle. Kraftig og solid hælkappe. Forsterket frontparti rundt tærne. Godt polstret og høy pløse. God hurtigsnøring. Noe for varmt materiale for en varm sommerdag, men tilsvarende pluss for kald høst- og vinterdag. Bra beskyttelse mot søl som gjør at du tåler godt å plumpe.

Løpsfølelse

Førsteinntrykk: Som å løpe med hjelm på føttene. Bedre som gåsko i fjellet. Men i virkelig våt skau, med gjørme, myr, stein og røtter, kjennes de overraskende gode og lette. Speedcross er nemlig rendyrkede terrengsko. Litt stive, men svært stabile. Hold dem langt unna asfalten!

Passform og komfort

Delte meninger her. En av våre testere synes de var direkte ubehagelige, men det kan være foten mer enn skoa. De to andre var nemlig ganske godt fornøyd. "Smal passform som sitter tett og behagelig rundt foten"; "Mye plass til tærne. Litt kjipp når skoen synker dypt i myra".

Spesifikasjoner

Produsent Salomon
Pris 1300
Vekt (g) 320 gram (str. 44,5)
Drop 11 mm
Tykkelse på sålen (hæl/tå) 20 mm / 9 mm
Materiale i såle Contagrip® yttersåle. Molded EVA. Lightweigt Muscle. Injected EVA
Materiale i overdel Anti-Debris mesh, textil, Mud guard,Sensifit™, Quicklace hurtiglisser, Mid Feather construction, lace pocket
Forhandlere:

Konklusjon

Gode sko til barske løp i skog og myr

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning