Test av kikkert – Leica Ultravid 10x32 HD

Praktisk og kraftig kikkert

Leica Ultravid er perfekt hvis lav vekt, lite pakkevolum og god forstørrelse er viktig.

Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Leica Ultravid 10x32 HD

  • Bresson AS, tel. 99 50 13 50
  • Type prismesystem: Takkant
  • Vekt: 565g
  • Dimensjoner: 116x120x56 mm
  • Vanntetthet: Ja, 5meter, nitrogenfylt
  • Nærgrense: 2,1 meter
  • Synsfelt: 118m/1000m
  • Justerbare øyekopper: Ja, låser i to trinn
  • Garanti: 10 år

Denne kikkerten skuffer deg garantert ikke. Anbefales jegere og friluftsfolk.

For jegere som går mye og jakter i fjellet eller friluftsfolk som bærer alt utstyret på ryggen på lengre turer - eller fugletittere som ønsker en hendig kikkert med god forstørrelse og topp kvalitet.

Også testet:

Leica Ultravid 8x42 HD

Leica Geovid 8x56 med avstandsmåler

Etter å ha brukt Leica Ultravid 10x32 HD som generell turkikkert i sommer og på de første ukene av reinjakta er vi ikke i tvil - du skal lete lenge for å finne en kikkert som leverer like godt i en like solid, lett og smekker innpakning.

God optikk, praktisk under bruk

Dette er en kompakt og lett kikkert som yter meget bra med tanke på optiske kvaliteter. Den har et helstøpt hus i magnesium og en generell byggekvalitet som både ser imponerende ut på papiret og oppleves solid under praktisk bruk.

Aquadura coating og multicoating gir meget gode linser som både er vannavvisende og gjør dem enkle å holde rene.

Gummiering og utformingen gir et godt grep som er behagelig å bruke både med og uten hansker - den ligger meget godt i hendene.

Les mer: Stortest av kikkerter 8x42

Stort fokuseringshjul som glir mykt og er enkelt å betjene - også med tykke hansker. Justering av diopteren (om du trenger å korrigere for forskjellig syn på øynene) utføres ved å trekke ut fokushjulet - enkelt, raskt å utføre og fungerer bra. Justering av øyekoppene glir godt og holder seg i posisjon. De kan justeres i to trinn og låser godt - oppleves meget bra.

Gode okular- og frontdeksel deksel følger med - festes på nakkereim og kikkert. God veske i cordura som fungerer bra til feltbruk. En god, solid og praktisk nakkereim følger med.

Fungerer godt i dårlig lys

Kikkerten har meget god oppløsning, topp fargegjengivelse og kantskarphet. Selv om 32mm diameter på frontlinsen ikke gjør dette til en skumringskikkert, oppleves den likevel meget god i dårlig lys om en sammenligner med andre i samme segmentet.

Se også: Våre tester av pulsklokker

Vi testet kikkerten etter at den hadde ligget 12 timer i minus 20 grader - den var helt upåvirket - alt fungerte som det skulle. Dette er ganske enkelt en topp kikkert for dem som ønsker en hendig kikkert med kraftig forstørrelse.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning