Skiinfo

Mange åpne skianlegg

39 skianlegg holder åpent.

TRYSIL: Slik så det ut i skibakkene på Trysil for to dager siden.
TRYSIL: Slik så det ut i skibakkene på Trysil for to dager siden. Foto: Foto: Ola Matsson
Publisert Oppdatert

Skianlegg som åpner denne uken

Tryvann Vinterpark (onsdag)

Kirkerudbakken (onsdag)

Kongsberg (fredag)

Hovden (lørdag)

Voss Fjellandsby (lørdag)

Norefjell (lørdag)

Rauland (lørdag)

Hafjell (lørdag)

Se hele oversikten over åpne skianlegg her.

Snødybder, målt i terrenget på toppstasjonen til skianlegget

Voss Fjellandsby 60 cm (Mest snø i Norge)

Voss Resort 50 cm

Strandafjellet 45 cm

Geilo 35 cm

Sunnmørsalpane 35 cm

Se fullstendig snødybdeoversikt her.

Kuldegradene over store deler av Norge har gitt gode forhold for å produsere kunstnø.

- Dette gir et veldig bra tilbud til alle som ønsker å bruke snøen i skianleggene enten om det er jibbing i terrengparken, cordfløyel-nedfarter for carving entusiastene, skilek i barneområdet eller langrenn, sier Jens Løland som er Norgesansvarlig i Skiinfo.no.

Del

Ni nedfarter i Trysil

Trysil ser ut til å være skianlegget som kan skilte med flest åpne nedfarter, da de den kommende helgen åpner hele 12 km (9 nedfarter) med skikjøring med 620 meters fallhøyde.

- Det er særlig åpningen av flere nedfarter i Høgegga, som er Trysils område med bratte nedfarter, som vil glede mange skikjørere. I tillegg satser Trysil som alltid mye på å tidlig ha en god terrengpark, og snøproduksjonen går som planlagt sier Jan Lindstad i SkiStar Trysil.

Godt skiføre rundt Oslo

For Oslo-folket er det nå mye å velge mellom i nærområdet også da både Tryvann Vinterpark, Varingskollen og Kirkerudbakken har åpnet. Tryvann Vinterpark hadde åpning igår, og stilte både med gratis heiskort, samt kanelboller til de 50 første som dukket opp.

"Føret i Tryvann var helt knall. Ikke for hardt eller mykt, selv om det var kunstsnø. Så om ikke lenge skal jeg opp igjen for nye hærlige dager på ski", ble det sagt i en skidagkommentar på Skiinfo.no.

Skiinfo.no har samlet informasjon fra skianlegg for helgen.

KVITFJELL: Snø, sol og blå himmel på Kvitfjell 18. november.
KVITFJELL: Snø, sol og blå himmel på Kvitfjell 18. november. Foto: Foto: Eskil Solberg

Voss Fjellandsby - Myrkdalen

VOSS: Preparerte løyper ved Voss Fjellandsby 17. november.
VOSS: Preparerte løyper ved Voss Fjellandsby 17. november. Foto: Foto: Per Berge

- På lørdag starter vi opp, sier daglei leder i Myrkdalen Fjellheisar, John Ivar Norheim.

- Det er bra forhold, men litt kupert enkelte steder. Oppe i anlegget er det bra med snø, med over 60 cm på toppen av ekspressheisen. Lenger oppe ligger snøen enda dypere. Nederst ligger det rundt 20 cm, men der er det også en del kunstsnø, ifølge Norheim.

Hovden

Hovden skisenter åpner lørdag og stiller da også med rabattert heiskort.

- Vinteren er kommet og snøkanonene har hatt gode arbeidsforhold. Vi regner med å åpne fra toppen av T-trekket og ned hovedløypa Mor Aase. På langrennsarenaen har vi 1,3 km med skøytespor, sier Jennifer Sinfield.

Rauland / Vierli

Synne Åsland i Rauland Turist kan melde om at Rauland Skisenter åpner på lørdag.

- To heiser og tre nedfarter kommer til å være åpne lørdag og vi kan melde om topp forhold.

I tillegg er det "Årets første Slopestyle" i Vierli Terrengpark.

- Suksessen fra i fjor blir gjentatt, og det inviteres igjen til sesongåpning på Vierli. Rennet er et 3 stjerners TTR og Evolver, med wildcard til The Oakley Arctic Challenge samt en premie på 15 000 kr, sier Torben Andersen til Skiinfo.no.

Tryvann Vinterpark

- Det er full vinter på Holmenkollen og vi har åpnet Tårnbakken (900 m) i full lengde og bredde, sier Ina Mørch i Tryvann Vinterpark.

De planlegger å starte opp igjen snøproduksjon tirsdag kveld. Da blir det snølegging av bakkene i Hyttli, Tryvannskleiva og Tommkleiva.

- Vi trenger ca en uke med god snølegging til å ha nok snø til alle elementene i terrengparken, legger Ina Mørch til.

Kvitfjell

- Begge sider av fjellet åpner! Det har vært kanonforhold for snøproduksjon, noe som betyr flere åpne bakker og heiser, sier Eskil Solberg i Kvitfjell Alpinanlegg til Skiinfo.no.

Fire heiser og 9 km alpinløyper står klare for alle som vil ha en skikkelig test av skiene i helga. På Vestsiden er det i første omgang Vestsideløypa og Vestsideexpressen som er klar til åpning på lørdag.

- Vi åpner også ei linje i den nye juniorparken ved mellomstasjonen på lørdag, her kommer splitter nye rails på plass, i tillegg bygges et eller to hopp. Parken skal etter hvert utvides med ytterligere ei linje, så her vil det bli god plass og boltre seg på!

Sjusjøen - 50 000 km hver dag!

Natrudstilen på Sjusøen har hatt løyper i tre uker allerede, og de kan melde om at 5 km med fine løyper er åpne.

- Det er preparert for både klassisk og skøyting i disse løypene som har en bredde på 5 - 8 meter, forteller Johannes Haukåssveen, som er løypesjef på Sjusjøen, til Skiinfo.no.

Han kan også melde at det går 10 000 runder per dag i deres 5 km langrennsløyper, noe som utgjør hele 50 000 km tilbakelagt hver dag.

- Snøkanonene går for fullt og vi åpner mer så fort vi har mulighet til det, sier Haukåssveen.

Kongsberg

Fredag kl 17.00 åpner Kongsberg Skisenter med gratis heis for alle som kommer. Det som åpner er Terrengparken, Slalåmen og Skitrekk.

- Vi åpner mer så fort vi har mulighet til det sier Peer Bakke i Kongsberg Skisenter.

Kirkerudbakken

Kirkerud åpnet barneheisen og koppheisen onsdag.

- I år har vi fornyet oss med 12 nye snøkanoner (Lancer-tårn) slik at vi nå kan produsere ca 70 lastebillass pr time når det er 4 minus eller kaldere, sier Hans Christensen i Kirkerud.

Kirkerud har også kjøpt inn en ny prepareringsmaskin, Kassbohrer Park Bully 600 og noen flere rails.

Se snørapport for alle skianleggene her.

Webkamera fra alle skianleggene finner du her.

Værvarsel

Skianleggene på Sør- og Østlandet ser ut til å få stort sett pent væri starten av helgen og så vil det for mange av skianleggene bli mer og mer skyer, som kan ende opp i overskyet på søndagen. Det vil være relativt kaldt i de fleste skianleggene med temperaturer hovedsaklig mellom 3 - 15 minusgrader. Ventes lite nysnø, med unntak av Tyin Filefjell som venter 10 cm ifølge Skiinfo.no sitt snøvarsel.

Se værvarsel for alle skianleggene her.

Noen av skianleggene på Vestlandet har store sjanser for sol både på fredag og søndag, mens det i andre skianlegg meldes om overskyet hele helgen. Det ventes også lite nysnø i denne delen av landet. Forholdsvis lave temperaturer mellom 3 - 12 minusgrader.

I Midt-Norge er det størst sjanser for sol, med blant annet Vassfjellet som venter sol hele helgen. Lave temperaturer rundt 10 minusgrader kan forventes.

Nord Norge har en liten mulighet for nysnø, med noen cm som ventes i Narvik på fredag og i Målselv på søndag. Ellers er det ventet temperaturer mellom 3 - 8 minusgrader.

LES OGSÅ:

Sjekk formen din her

Test av 8 pulsklokker med GPS

De beste hodelyktene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning