Test av Xero Vest

Ingen fest uten dunvest

Et praktisk og lett varmeplagg.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God dunkvalitet

+ Lav egenvekt i forhold til dunmengde

+ Komprimeres godt

+ Relativt solid

+ God passform

- Slipper litt dun

Xero har god dunkvalitet, lav egenvekt, mye dun i forhold til totalvekt og er behandlet med en superDWR finish for god vannavvisende effekt. Lær mer om hvordan du gjør dunplaggene dine vannavvisende her .

I bruk

Vi har brukt vesten gjennom store deler av vinteren, som varmeplagg både under og utenpå skalljakken på turer, og som ytterplagg over feks en softshelljakke på kjølige dager under daglige gjøremål.

Den har god passform, har en krage som dekker godt, YKK vindbeskyttet glidelås med isolert vindklaff på innsiden. Stikklommer som fungerer som gode varmelommer og en kjekk innerlomme med glidelås - passer godt til bilnøkler og mobil når vesten brukes til daglig.

I forhold til turbruk gir en vest mye varme i forhold til vekt og pakkevolum. En vest varmer de viktigste områdene av kroppen og gir mer "opplevd praktisk varme" enn hva en skulle tro sammenlignet med en dunjakke.

I forhold til daglig bruk blir gjerne en dunjakke i varmeste laget om en går f. eks inn og ut av butikker.

En vest gjør det enklere å regulere varmen og tar utrolig liten plass når den pakkes bort. Vesten er sydd med såkalt stitch through teknikk - noe som gir lav egenvekt, men kan gi noe dunslipp i sømmene - noe vi også har opplevd, men dette er ikke spesielt påfallende.

Vesten er laget med tanke på lav egenvekt og det er brukt veldig lett materiale i ytterstoffet - går litt ut over slitestyrken, men har holdt veldig bra og ikke viste noen form for unormal slitasje under testperioden.

Fakta

Mountain Equipment, Xero Vest

XC Sports Equipment AS, tel. 66 98 30 22, www.xcsports.com

Pris: 1999,-

Vekt: ca 300g

Dun: 700+ , 93% dun

Fyllvekt: ca 140g

Hvis vesten er utsolgt i Norge, kan du bestille den på nett fra Outdooraction.co.uk eller fra Equipyourtrip.com for ca 90 pund (800 kroner).
Spesifikasjoner

Produsent Mountain Equipment
Pris 1999

Konklusjon

Xero blir litt tynn/lett til de kaldeste vinterdagene, men nå i påskesola og utover våren når sola begynner så smått å varm er dette et meget godt alternativ som varmeplagg å putte i sekken eller som ytterplagg i forbindelse med daglige gjøremål. Anbefales.

Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning