Norske skisteder omtalt i Skiing Around The World

Disse er med i "skibibelen"

Fire norske skisteder er omtalt i skibomsenes helligste skrift.

VAKKERT: Frikjøring på Stryn er noe av det vakreste Petterson har vært med på.
VAKKERT: Frikjøring på Stryn er noe av det vakreste Petterson har vært med på. Foto: FOTO: Gunnar Lier/Scanpix
Publisert Oppdatert
TRIVES I NORGE: Jimmy Petterson syns det er stas å stå på ski i Norge.
TRIVES I NORGE: Jimmy Petterson syns det er stas å stå på ski i Norge. Foto: FOTO: Forlaget/ www.skiingaroundtheworld.net

Den amerikanske skibomsen og journalisten Jimmy Petterson har skrevet boka Skiing Around The World, der han omtaler de 200 beste skistedene i til sammen 47 land.

- Naturen er så vill

Norge er selvsagt med i boka, som omtales som "frikjørernes bibel". Ifølge Dagens Næringsliv beskriver Petterson skikjøring i Norge slik:

"Å kunne stå på ski med fjorden som glimter under deg er en multidimensjonal opplevelse som går utenpå selve skikjøringen. Det er mange utfordrende frikjøringsmuligheter, naturen er så vill med vannfall, berg, breer, innsjøer og fjorder - spektakulært".

Liker nordmenn

- Det skal være moro å stå på ski. Jeg har alltid likt det norske folket. De er et utendørsfolk, og liker å ta en fest, så en kan være sikker på å ha det morsomt etter en skitur i Norge, sier Petterson til Dagens Næringsliv.

Se også:

Vår vurdering av Norges beste skisteder

Følg din bakke på webkamera

Disse er omtalt i boka

FRIKJØRING: Mulighetene for frikjøring er vidunderlige, sier Petterson om Oppdal.
FRIKJØRING: Mulighetene for frikjøring er vidunderlige, sier Petterson om Oppdal. Foto: FOTO: Jan Johannessen/Scanpix

Narvik: "Å se fjorden samtidig som du kjører er utrolig. Frikjøring i Mørkholla er en fantastisk opplevelse og det er utrolige turskimuligheter utenfor Narvik. En tilleggsdimensjon er at du kan stå på ski om ettermiddagen helt til mai. Som fotograf liker jeg ettermiddagslyset i tillegg til det oransje og rosa lyset i skumringen".

Stranda: "Spektakulær fjordutsikt mens du kjører. Jeg liker den vennlige atmosfæren ved å kjøre i små anlegg der alle kjenner hverandre. Hvor ellers i verden åpner sjefen skiheisene for tre personer og gir oss instruksjoner for å slå av lyset selv?"

Oppdal: "Ikke samme naturskjønnhet, men likevel noen unike aspekter. Jeg liker spesielt muligheten til å sitte på tråkkemaskinene over stolheisområdet. Vidunderlige frikjøringsmuligheter med reinsdyr i løypene".

Stryn: "Kontrasten mellom sommer og vinter gir en annerledes skjønnhet. De fleste breområder på skisteder er lette, men på Stryn er det noen veldig bratte områder. Frikjøringsruten fra Dalsnibbe til veien er noe av det vakreste jeg har kjørt".

Se også:

Få maks trening på skituren

Lær å kjøre telemark

Slik kjører du trygt

Herlig video om snowboarding og skikjøring i Narvik:

Frikjøring på Oppdal:

Skikjøring i Stryn:

Skimoro på Strandafjellet:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning