Test av Heli Primaloft Jacket

Derfor skal du kjøpe denne jakka

TEST: Stilig og varm turjakke.

PRIMALOFT: Forskjellen mellom dame- og herremodellen ligger i ulike farger og at damemodellen er fasongsydd med tanke på kvinnelige former.
PRIMALOFT: Forskjellen mellom dame- og herremodellen ligger i ulike farger og at damemodellen er fasongsydd med tanke på kvinnelige former. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Meget god passform

+ Generelt meget god kvalitet og design

+ Lav egenvekt og lite pakkevolum

- Kunne hatt bedre justering på hetta

- En liten lomme til heispass hadde vært bra

Test av glimrende lettvekts isolasjonsjakke fra Peak Performance - Heli Primaloft Jacket

Peak Performance, Heli Primaloft Jacket/Womens Heli Primaloft Jacket

Peak Performance, tlf. 22 80 60 60, www.peakperformance.com

Pris: 2500 kr

Størrelser dame/herre: XS-XL/S-XXL

Materiale: Primaloft One 133gr/100gr, Pertex Quantum, YKK vindbeskyttet glidelås

Vask: 40 grader fin

Vurdering

Vi har hatt både dame- og herremodellen inne til test i ca to måneder, og de er i den perioden brukt aktivt både som isolasjonsjakke under andre skalljakker og som ytterste jakke. Jakkene er brukt til daglig og på ulike aktiviteter, som for eksempel i alpinbakken.

Forskjellen mellom dame- og herremodellen går på ulike farger, og på det at damemodellen er fasongsydd med tanke på kvinnelige former.

Det er gode materialer som er brukt; Primaloft One isolasjon, Pertex Quantum yttermateriale og YKK vindbeskyttede glidelås. Dette gir en lett, godt komprimerbar og vindtett jakke.

Jakken er ikke vanntett som en membranjakke, men overflaten er vannavvisende og isolasjonsmaterialet isolerer selv om det er vått.

Jakken har et ganske kroppsnært snitt. Halsen dekker godt og har mikrofiber inn mot hake og hals. Hetten er fast, dekker godt og er stor nok til å romme en hjelm. Men den kunne gjerne hatt noe bedre justering. Emener er greie på lengde, med formsydde albuer og ekstra forsterkning på skuldrene.

Jakken har to lave frontlommer og en utvendig brystlomme - alle med vindbeskyttet glidelås og ok størrelse.

Glidelåsen i front har vindklaff på innsiden som fungerer godt. Lengden i front er grei og ryggstykket er noe forlenget.

Vi har sagt det før og sier det gjerne igjen: Peak er dyktige på design! En lett isolasjonsjakke som gjerne brukes under annen skalljakke, trenger egentlig ikke å se fryktelig bra ut. Samtidig finnes det også dager da det ikke er kaldere enn at man bruker jakken som ytterste plagg, og da er det jo fint at den ser meget bra ut.

En jakke i dette sjiktet må først og fremst fungere til det den er tiltenkt, ved at den er teknisk bra, har et godt snitt og praktiske løsninger. Men Peak er dyktige til å lage gode plagg som også tar seg godt ut.

Som isolasjonslag under annen skallbekledning fungerer denne jakken utmerket. I bruk er den behagelige å ha på, og den tar minimalt med plass i sekken om du ikke ønsker å ha den på hele tiden.

Som ytterjakke på ikke fullt så kalde dager fungerer den også bra, men som sagt savner vi noe bedre justeringer på hetta - og en liten lomme på ermet, til for eksempel et heispass, hadde vært praktisk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen