Test av terrengløpesko

Derfor er dette de beste skoene

Dommen er klar etter at vi har løpt milevis med ti par sko på stier, røtter, steiner, gress, grus og gjørme.

Sist oppdatert

- Som å ta på seg en myk tøffel. Dette er 24-timers sko, du får lyst til å sove med dem, sier vår Ola Henmo om Nike Terra Kiger.

Likevel er det to andre sko som stikker av med de gjeveste terningkastene:

Inov-8 og Saucony får begge en sekser på terningen - her du finner du hele vår store test av terrengløpesko.

Holder det ikke lenge med vanlige løpesko også i skog og mark? Nei, mener Tom Henning Svorkmo, som er avdelingsleder for løp hos Oslos Sportslager.

- Først og fremst trenger du bedre feste. Terrengskoene har en litt annen gummiblanding og ofte litt større knaster, som gir bedre grep.

Grus eller terreng?

Prøveløping på mølle i butikken gir deg kun en idé om passform og løpekomfort. Derfor har vi gjort grunnarbeidet for deg med ti aktuelle terrengløpesko.

Testpanelet på tre voksne menn er samstemte i at Inov-8 x-Talon 212 fyller alle våre forventninger til en fullkommen sko for terrengløping.

Denne skoa gir deg en fantastisk kontakt med underlaget, samtidig som den skjermer foten godt og sitter så støpt på foten at du virkelig tør å løpe fritt og uanstrengt over røtter, gjørme, småstein og glatte svaberg.

Av de skoene som er mer allround-preget, mener vi at Saucony Peregrine står fram som den beste. Denne løper du trolig bedre på grusveien med enn Inov-8, men den er også en herlig, lett og fast sko som er fin på stiene.

Lette og nette

De to letteste skoene i testen er Nike Zoom Terra Kiger 2 og Karhu Flow Trail. Karhus modell ser ut som den passer best i lett terreng eller på grusveien, men den gir overraskende godt feste, også på vått føre.

Nike-skoa er testens udiskutabelt mest komfortable, særlig overdelen er helt overlegent behagelig. Dette er en sko som innbyr til rask løping på grusveiene. Den kan helt fint brukes på asfalt også, men i møte med skarpe steiner og røtter kjennes skoa litt for myk.

Den komplette testen finner du her.

Denne saken ble første gang publisert 27/08 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også