Test av kikkert med avstandsmåler

Avstandsmåleren fungerer utmerket

Mye kikkert for pengene.

Småtestprodukter
Småtestprodukter Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Bushnell Fusion 10x42 1600 ARC

Norma AS, tlf. 22 07 13 00, www.norma.as

Pris: kr 9995,-

Vekt: 879 g

Synsfelt 100 m: 101 m

Avstandsmåler: Måler ut til 1463 m, nøyaktighet +/- 1 meter

Batteri: 1 x CR123

Del

Måler avstand med laser

Vi har tidligere testet kikkertsikter med avstandsmåler i samme prisklasse som denne. Denne kikkerten egner seg ikke så godt i skumring og mørke, men fungerer veldig bra ellers. Et fornuftig valg hvis du er på utkikk etter en kombinert håndholdt kikkert og avstandsmåler.

Bushnell bruker en usynlig og øyesikker laser i klasse 1. Ved hjelp av en digital klokke som beregner tiden signalet bruker fra kikkert ut til objektet og tilbake igjen, finner den avstanden med en nøyaktighet på én meter. Denne prosessen utføres på under ett sekund.

Produsenten oppgir at man kan måle avstand helt ut til 1465 meter. Vi fikk målinger ut til 1380 meter, noe som holder i massevis for en jeger.

Avstandsmåleren fungerer utmerket. Det går også greit å få hurtige målinger på mindre gjenstander. I tillegg til avstand, beregner denne kikkerten antall grader helling til målet.

Enkel å betjene

Den har flere ulike scannefunksjoner.

«Brush mode» hjelper deg med å gi nøyaktige målinger i tett skog ved å ignorere forgrunnen, mens «BullsEye»-modus gir nøyaktige målinger ved små mål.

Kikkerten er nitrogenfylt og vanntett.

Beregner ballistikk

Bushnell har også lagt inn en kalkulator som beregner ballistikk, slik at en får oppgitt hvor mye en må heve eller senke siktepunktet i forhold til avstanden til målet. I første omgang velger du om du skal jakte med rifle eller bue. Velger du rifle, kan du legge inn kaliber og kulevekt, og da beregnes kulebanen fram til målet. En kan velge mellom ulike innskytningsavstander: 100, 150, 200 og 300 meter. Har du et ukurant kaliber, eller lader selv, finnes det tabeller som hjelper deg å kalibrere måleren.

Informasjonen blir vist med rød skrift i displayet. Styrken på dette lyset kan justeres slik at det tilpasses omgivelsene. Dette fungerer meget godt. Vi hadde kun problemer med å se displayet når vi prøvde å måle mot sollys.

Linsene er behandlet med coating som gjør den mulig å se igjennom selv om de blir utsatt for fukt og regn. Den har et stort gummiert fokushjul som gjør den enkel å betjene med tykke hansker.

Den har også gummierte og lett justerbare øyekopper.

Blåskjær

Vi har testet kikkerten under jakt og på turer i skog og fjell. Den er for det meste brukt i dagslys, men også noe under skumringsjakt. Den eneste ulempen vi har funnet med optikken, er at den ser ut til å gi et blåskjær. Dette framgår ikke spesielt under praktisk bruk, kun når vi sammenligner med andre kikkerter.

Les mer:

Test av solide klokker til turbruk

Stor test av 20 kikkerter

Her kjøper du testvinnerne billig

Stor test av 13 isolerte skalljakker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning