Altra The One 2.5

Sprint opp bakkene!

Publisert Oppdatert

Altra-skoene  har bred bredtåboks og er helt uten dropp - det er altså ingen høydeforskjell melom hæl og tå. Glimrende som ekstrasko til raske intervaller og bakkeløping - absolutt ikke antydning til stabilitet. Testpanelet har delte meninger om Altra The One:

- Denne skoen krever mye av løperen. Om man søker etter følelsen av å løpe så nær barfot som mulig, er dette en sko for deg. En veldig annerledes sko, og det blir litt smakssak om man liker den eller ikke, sier Erik.

- Bare litt for lite sko for min del. Tøffel som ikke er responsiv, sier Veslemøy.

- Skoen er formet som en fot og er fantastisk å løpe med. Men minus for at den er altfor løs/romslig rundt anklene, sier Marit.

Løpsfølelse

Noe å ha under når du løper barfot! Skoene er morsomme og skiller seg klart ut. To åpenbare forutsetninger: du må løpe på forfot og du må like å sprelle med tærne. Skoene krever mye av løperen. Den tynne sålen med null dropp gjør at du må lande og skyve fra med forfoten. Ikke en sko for løpere med en øm akilles. - Den tynne sålen med null dropp gjør at skoen ikke gir respons, sier Erik. - Veldig god kontakt med underlaget, men så tynn og lefsete at det er ikke behagelig, sier Veslemøy. - Fantastisk til intervaller og korte, raske turer. Får god kontakt med underlaget og blir inspirert til å tenke på teknikk og steg. Ble støl i leggene etter første turen med disse, sier Marit.

Komfort og passform

Ikke noe sømmer i overdelen som trykker på foten. Svært romslig tåboks som er høyere enn i fjorårets modell. - Den kan oppleves som litt vinglete, og frasparket i sålen kan virke litt mykt. Selv om det kan være en lek å løpe med The One, særlig i oppoverbakker, tar skoene hardere på leggene enn vanlige løpesko. Har du antydning til å få problemer med ankel eller hæl - styr unna! sier Morten. Men delte meninger: - Liker ikke følelsen av av forfoten svever og ikke har noen "støtte". Kjennes bare litt for ustabilt ut. Ellers veldig lett - det er som å ikke ha på sko i det hele tatt, sier Veslemøy.

Demping

Lite, men litt ustø demping der det trengs, under mellomfot/forfot. Men her er det også meningen at det er foten selv som skal stå for dempingen. Man er bare en veldig tynn såle fra underlaget.

Spesifikasjoner

Produsent Altra
Pris 1200
Vekt (g) 214 g (46) / 165 g (39)
Materiale FootShape™ tåboks, Innerflex™, A-Bound™ dempemateriale
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 23-23
Drop (i mm) 0
Forhandlere Oslo Sportslager, Løplabbet

Konklusjon

Superlett, men veldig krevende sko

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning