Test av treningstopper

- Sitter tett uten å føles som et pølseskinn og gir null klam følelse

Vi har testet ti treningstopper.

TRENINGSTOPPER: Vi har testet ti treningstopper i ulike prisklasser.
TRENINGSTOPPER: Vi har testet ti treningstopper i ulike prisklasser. Foto: FOTO: Produsentene.
Publisert Oppdatert
GRUNDIG TESTET: Her er en av testerne våre i aksjon på et treningssenter.
GRUNDIG TESTET: Her er en av testerne våre i aksjon på et treningssenter. Foto: FOTO: Maren Haugeto

Tøyet du har på deg betyr noe for hvor bra du har det når du trener, og det vil påvirke hvor bra du yter.

I samarbeid med bladet Shape Up har vi testet treningstopper.

En treningstopp er en trøye som ikke dekker skuldrene og som er er laget spesielt for bevegelse og svetting.

Det viktigste en treningstopp kan gjøre for deg er å ikke være i veien, samtidig som den hjelper deg med å bli kvitt svette.

Hvilken treningsform passer for deg? Test deg selv med vår kalkulator!

 

Disse har vi testet

Vi har testet ti treningstopper med brytterrygg (ofte benevnt på engelsk som ”racerback”). De kan i utgangspunktet se ganske like ut, men det er tydelige forskjeller i pris, hvor gode de er å bevege seg i og hvor godt de ventilerer.

Best i test ble Kari Traa Svala Singlet.

Også to andre treningstopper fikk karakter seks, det var MXDC Ladies Work Out Slim Tank og Puma Essential Layer tank.

 

Treningstoppen må ventilere godt

Teknisk gode singleter til trening er laget i stoff som ventilerer godt. De fleste toppene har partier med mesh, altså stoff med mange små hull, på de stedene hvor du svetter aller mest.

Jo mer av den våte huden trøyen dekker, jo våtere kan den føles når den blir gjennomsvett. Derfor er det en fordel at den ikke går for nært opptil armhulen, og at partiet på øvre del av ryggen er smalt.

Passformen vil også ha noe å si for om man føler seg klam. Man kjenner bedre at en ettersittende topp er våt, og noen topper har det med å klistre seg inntil huden når de blir fuktige. På den annen side vil en ettersittende topp suge til seg mer fukt, så svetten trekkes vekk fra huden.

Hvor ettersittende plagg man vil trene i er en smakssak.

 

Viktig at treningstoppen sitter godt

I tillegg til at trøyen skal ha gode pusteegenskaper er det viktig at den sitter godt på kroppen. Du skal merke minst mulig til den, og kunne bevege deg fritt, samtidig som den ikke må flagre og være i veien.

Under armene må trøyen gi nok plass til brystmuskelen, og ved hoftene kan den ikke være så trang at lett glir opp. Elastikken i stoffet vil ha mye å si for om den føles behagelig og sitter der den skal.

Ikke minst vil en perfekt trøye for deg være en du føler deg flott i. Liker du dem superstramme som lar rutene på magen skinne gjennom? Eller vil du ha magen din i fred og ha et løst og avslappet snitt? Det finnes noe for enhver smak, og dessuten er det gøy å variere.

Også riktig sports-bh vil avgjøre hvor vel du føler deg på trening. Se vår stortest av treningsbh her.   

 

Tre treningsfantaster har testet tøyet:

Ingunn Selvåg, brannmann og aktiv crossfitutøver som har gått Norge på langs, Julie Mowinckel, som gjennomførte suverent halvironman og er medisinstudent med instruktørerfaring fra løping og fallskjermhopping, og Maren Haugeto, journalist og profesjonell tester.

Et ekstra tips fra testerne er at du når du skal kjøpe ny treningstopp, sjekk at den ikke har irriterende sømmer eller harde klumper av stoff og søm som kan gnage mot huden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen