Sats Elixia

Motiverende og flink til en stiv pris.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Den mest motiverende PT-en.

+ Utdanning fra NIH og variert erfaring med trening.

+ Morsom treningstime med kreative øvelser.

- Dyrt medlemsskap.

- Lite snakk om målsetning.

- Ingen fysisk test.

- Ingen kontrakt eller snakk om taushetsplikt.

Definitivt testens vinner når det gjelder motivasjon og kjemi. PT-en vet hva han skal si og gjøre for å få kunden til å gi det lille ekstra.

I tillegg satte vedkommende opp et nytt og inspirerende treningsopplegg som samsvarte med opplysningene jeg ga i samtalen først. Stort pluss at PT-en har utdanning fra NIH og annen variert treningserfaring. 

Det som trekker ned her er hovedsakelig at vi ikke kom frem til noen konkrete mål sammen. Det var generelt lite fokus på langsiktig målsetning. I tillegg ble det ikke opplyst noe om taushetsplikt til tross for at jeg delte personlige opplysninger. Medlemsskapet her er testens dyreste. 

Uheldig glipp

Produkt- og PT-ansvarlig i Sats Elixia, Scott Owen, sier at målsetning er vesentlig hos deres PT-er. 

– Her kan det ha skjedd en uheldig glipp. I vår obligatoriske utdanning for PT-ene våre bruker vi mye tid på å snakke om vesentligheten av å etablere et mål. Når det kommer til taushetsplikt ønsker vi at PT-ene skal kommunisere muntlig og alltid opplyse om sin taushetsplikt, sier han.

Service

Fine lokaler med bra utstyr, men noe lite i forhold til medlemsmassen. På ettermiddagstid må en finne seg i å stå i kø på diverse apparater. Trekk for at det ikke er egen PT-sone. Pluss for fine garderober med spa-avdeling. Et minus er at de resepsjonsansatte verken sier hei eller ha det.

PTs utdanning

PT-utdanning fra NIH. Vedkommende har også erfaring med crossfit-trening og taekwondo.

Tilbakemelding og kommunikasjon

Testens vinner når det gjelder motivasjon og treningsglede. PT-en er flink til å si de rette ordene samt å sette opp et variert treningsopplegg. Vi har god kommunikasjon og kjemi, og vedkommende skjønner hvor jeg vil med treningen. Tydelig at PT-en har god kunnskap om trening og anatomi. I tillegg er vedkommende inspirerende, lærer meg nye øvelser og får meg til å ta meg helt ut.

Treningsmål og treningsplan

Vi snakket litt om målsetning, men det virket ikke som det var blant det viktigste, så vi kom ikke frem til noen konkrete mål. Vi kom fort over i et annet tema om hva jeg heller liker å trene. Treningsplan og eventuell kostholdsplan er inkludert i PT-pakken, noe som trekker opp.

Kontrakt på taushetsplikt

Ingen snakk om taushetsplikt eller kontrakt.

Testing

Dette ble ikke gjennomført, noe som ikke er så rart siden vi ikke kom frem til noe mål sammen. Likevel testet PT-en bevegeligheten min før vi satte i gang med treningen.

Pris

Dette er definitivt plassen det koster mest penger. For å prøve en PT må du være medlem, som koster 675 kr. i måneden uten binding. Innmeldingsavgift på 400 kr. kommer i tillegg. PT-prisene er gjennomsnittlige. De varierer, men ti klipp koster rundt 6000 kr., og 20 klipp rundt 12000 kroner, alt ettersom hvor lenge timen varer og hvor høyt utdannet PT-en er.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris
Åpningstider Man-tors: 06.00-22-30, Fre: 06.00-21.00, Lør: 09.00-18.00, Søn: 10.00-21.00.
Geografisk dekning 71 sentre i Norge, landsdekkende.
Pris på medlemsskap 675 pr. mnd. uten binding
Pris per PT-time 10 klipp: 5225 kr. - 9025 kr. 25 klipp: 12350 kr. - 21850 kr. (Prisen varierer ettersom hvor utdannet PT-en er).
Etableringsår Sats 1995, Elixia 2001. Sammenslått i 2014.
Andre tilbud Spa, barnepass, gruppetimer

Konklusjon

Det skulle ha vært mer fokus på målsetning, men ellers en svært dyktig PT.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen