Polar M400

Best på puls.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Best under bruk

+ Svært enkel meny

+ Innholdsrik analyse på klokka

+ Lav pris

- Litt treg på å finne GPS-signalene

- Svak på samkjøring med andre treningsapper

- Dette er min personlige favoritt, ved siden av Garmin,  sioer Karoline Finne om Polar 400.

Som eliteløper trenger hun detaljert og oversiktlig informasjon om puls og en klokke som er enkel under bruk til ulike løpskter. 

- Den er best på pulsanalyse på klokka og etterpå, med detaljert informasjon om intensitetssonene. 

Et fortrinn er også at klokka har en stor knapp midt på som gjør det enkelt å plotte inn lap-tider (rundetider) underveis, også om været krever hansker. Dette er vanskelig med Garmin-klokka, som har en berøringsfølsom "knapp" til samme funksjon og uansett er vanskeligere å håndtere i fart.  

Derimot mangler Polar akseleratorfunksjonen i Garnmin som gjør at du kan bruke klokka til fartsmåling innendørs. Og den er litt treig på å finne GPS-signalene.

Utforming og brukervennlighet

Enkel design og størrelse som passer godt til menn og kvinner. Mange tilgjengelige sportsprofiler; settes i pc-menyen. Vanlige knapper som gjør klokka enkel under bruk, under intervaller eller roligere trening. Mulighet for å velge antall funksjoner under bruk - dette gir oversikt og mulighet for store tall som er lette å se i fart.

Teknisk kvalitet

Polar-klokka er noe treg på å hente inn GPS-signalene. Det kan ta opptil 2 minutter. God nøyaktighet når signalene først er 100 %. Pulsmålingen er svært nøyaktig, uten merkbare forsinkelser. Aktivitetsmåling, som blant annet måler aktiv tid og skritt, men færre fancy finesser enn Garmin og Suunto.

Planlegging og analyse

Pulsanalysen og sammendraget i etterkant er best i testen - oversiktlig og godt visuelt presentert i Polar Flow, den tilhørende treningsdagboka. Øktplanlegging i Polar Flow er derimot mildt sagt tungvint - enklest registrering av intervaller på klokka under bruk veier litt opp for det. Treningsdata kan overføres til Olympiatoppens digitale treningsdagbok - www.olt-dagbok.net. Polar-klokkene er i utgangspunktet ikke synkroniserbare med andre populære, sosiale treningfora som Strava. Det finnes tredjepartsprogrammer som tar seg av dette, om det er viktig for deg.

Spesifikasjoner

Produsent Polar Electro Norge AS
Pris 1700
Farge Svart, Hvit
Batterilevetid Opptil 8 timer med GPS og pulssensor. Opptil 30 dager med bare aktivitetsovervåkning.
GPS Intergrert
Bluetooth Bluetooth Smart
PC/mobil-program Polar Flow, Myfitnesspal
Vanntett Til 30 meter vanndybde
Spesialfunksjoner Aktivitetsmåling
Tilbehør Pulsbelte, skrittsensor (må kjøpes separat)

Konklusjon

Testvinner, så vidt

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning