Polar M200 | test 2016

Til 1500 kroner er dette et virkelig godt kjøp

Polar M200 har GPS og pulsmåling på håndleddet, og duger i massevis om dine krav til en treningsklokke er relativt enkle.

Publisert Oppdatert

om testen:

Klokka er testet av artikkelforfatter i november og desember 2016. Den er testet på løping.

Polars tredje treningsklokke med pulsmåling på håndleddet skuffer ikke. Men det er litt fordi forventningene ikke er så høye.

Polar M200 er en nedstrippet treningsklokke sammenlignet med toppmodellene, men avansert nok likevel.

Foruten pulsmåling på håndleddet kan den skilte med GPS, aktivitetsmåler og forhåndsinnlagte sportsprofiler som langtur-løping, mølleløping, sykling, svømming, flere typer styrketrening og langrenn.

Det er ikke så lite for 1500 kroner.

Meny, innstillinger, dimensjoner og praktisk bruk

Prisen merkes mest på skjermen, som er av betydelig lavere kvalitet enn såvel smartklokka M600 som pris-sammenlignbare M400 - rett og slett en litt gammeldags “hvit mot blåsvart bakgrunn”-følelse, som om den er laget med 10-15 år gammel teknologi.

Likevel har klokka god nok oppløsning under bruk. Du ser det du trenger å se, og godt nok. Den lyser også opp ved vridning på håndleddet, og funker helt fint under bruk i mørket.

Klokka har bare to knapper, som er ganske selvforklarende i bruk. Det er noe treg respons i knappene.

Du må trykke veldig hardt for faktisk å sette i gang en økt. Rundetid får du ved å trykke høyreknappen i ett sekund, men her er det lett å bomme, siden nesten samme trykk har en annen funksjon.

GPS-signaltid, pulsmåling og tekniske finesser

Det største aberet med denne klokka er ikke pulsmålingen, men hvor tregt den fanger opp GPS-signalene. Under testing har dette tatt fra rundt 1.30 til opp mot 3-5 minutter, litt avhengig av omgivelsene. Og dette er når innstillingen er satt til “stor nøyaktighet”.

Den optiske pulsmåleren er dugelig til langturer og annen aktivitet uten raske variasjoner i puls, men ikke til intervall-økter.

Eksempel: etter en kort og grei løpsøkt (4 x 1 km) forteller klokka meg at jeg holder skyhøyt elitenivå - selv i en fart nær mitt konkurransetempo på 10 km måler holder jeg ifølge M200 snaue 65 prosent av makspuls - det skulle tatt seg ut om det stemte!

Her sliter denne klokka. Men så har vi til gode ennå å finne en treningsklokke med med håndleddspulsmåling som er presis nok til intervallformål.

At klokka heller ikke har høydemåler eller navigasjon er også helt levelig for mange av oss. Og ikke glem at klokka fint kan kobles opp mot et Polar-pulsbelte - dersom du ønsker mer presis pulsmåling under intervall-øktene.

Planlegging og analyse

Samkjøring med mobil og pc, valg for øktplanlegging og -analyse

Økt-oppsummeringen på klokka er begrenset; du får distanse, tid, snittpuls og kaloriforbruk, men ingen detaljer per km. f.eks. Men synkingen mot mobil funker veldig bra - og her får du de fleste detaljene du måtte være ute etter.

Faktisk er dette den første klokka fra Polar som jeg har testet hvor synking mot mobil har fungert helt sømløst og problemfritt. 

Langt dyrere modeller har slitt mer. Med Bluetooth på blir oppdateringer i Flow eller på klokka automatisk overført. Ønsker du å redigere hva som vises i de fem ulike vinduene under trening, kan det gjøres i pc-versjonen av Polar Flow. Her kan du også sette opp treningsøkter som kan overføres til klokka.

Spesifikasjoner

Produsent Polar Electro Norge AS
Pris 1499
Vekt 40 g
Betjening Knapper
GPS Ja
Utstyr
Batteri - type og levetid Lithiumpolymer - 6 dager med aktivitetsmåling+1 time trening
Spesielle funksjoner Vanntett, aktivitetssensor, pulsmåling på håndleddet

Konklusjon

Alt i alt en enkel og lettfattelig treningsklokke som mangler endel finesser, men leverer bra på de viktigste funksjonene. GPS-en trekker ned.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning