Lill-Sport Legend Thermo

Bulker seg inni hånden, umulig å få til å passe ordentlig.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Puster bra

+ God kvalitet, tåler vask godt

- Stiv og klumpete

- Bulker seg i håndflaten

Varmeegenskaper og pusting

Godt foret hanske som holder deg varm selv på minus 7 grader hvis du ikke er spesielt frossen av deg. Noen rapporterer imidlertid at de blir kalde allerede ved 3-4 minus. Mye lufting mellom fingrene gjør at hansken puster bra, men samtidig at du kan bli kald – hold fingrene samlet i nedoverbakker.

Kvalitet

En solid hanske for turbruk, som ikke endrer fasong eller blir ”stiv” etter bruk eller en runde i vaskemaskinen.

Brukervennlighet

En litt stiv og klumpete hanske som ikke egner seg noe særlig til å bruke med racingstaver. Borrelåsen på mansjetten er myk og god og fungerer greit, og hanskene er lette å få av og på, men de sitter ikke noe særlig i staven. Savner også mulighet til å bruke hansken på smarttelefon.

Passform

Disse hanskene er litt store i størrelsen sammenlignet med andre merker, men selv om du har riktig størrelse, er det vanskelig å få dem til å sitte godt. Det er for mye skinn inne i håndflaten, slik at de passer dårlig når du skal holde rundt en skistav. Oppleves som litt klumpete med tykt skinn og mye stoff. En av testerne fikk gnagsår på tommelen. Det virker nesten som hanskene er sydd for å holde fingrene rette, ikke rundt en skistav.

Spesifikasjoner

Produsent Lill-Sport Norge AS
Pris 699
Materiale Mansjett: 100 % neopren. Ytterside: 100 % polyester. Håndflate: 60 % polyamid, 40 % polyuretan.
Forhandlere

Konklusjon

Det som trekker veldig ned ved disse hanskene, er at skinnet i håndflaten bulker seg i grepet. For løping er det kanskje en grei hanske, men ikke for langrenn. Kan fungere greit til rolige turer med barna.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning