Lill-Sport Legend Slim

Kvalitetshanske, men passformen sitter ikke helt til racingbruk.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Høy kvalitet, virker slitesterk

+ Fin til turbruk

- Gir ikke racing-følelse

Varmeegenskaper og pusting

Også når det gjelder varme, er testpanelet delt om disse hanskene. Noen mener de er for varme, mens andre som har testet under cirka samme forhold begynte å fryse med en gang. En OK hanske til turbruk når det ikke er for kaldt, men fungerer ikke helt som racing-hanske.

Kvalitet

Hanskene holder fasongen godt både ved bruk og etter vasking. Gir en god kvalitetsfølelse, dette er utvilsomt hansker som holder lenge. Kan imidlertid virke litt stive og gir ikke helt ”racing-følelsen” hos de raskeste av testerne. Det hvite kunstskinnet i håndflaten blir fort stygt, men heldigvis kan hansken vaskes i maskin.

Brukervennlighet

I stedet for borrelås sitter hansken på plass ved hjelp av en strikk rundt håndleddet, denne mansjetten inneholder ull for å holde bedre på varmen. Deler av testpanelet liker veldig godt denne vrangborden, og trekker frem at du slipper borrelås som kommer i konflikt med feste på racing-staver. Andre som har testet mener vrangbord-løsningen fungerer dårlig fordi ikke kan stramme, og at hansken sklir opp på hånden.

Passform

Dette er den racinghansken i testen det er mest delte meninger om blant de 9 løperne som har testet dem. For noen er passformen helt utmerket, mens andre synes hanskene er litt for vide, både rundt fingrene og oppå håndbaken. Er nok en hanske som er lettest å få til å passe for de som har store ”arbeidsnever”, og ikke slanke ”pianofingre”.

Spesifikasjoner

Produsent Lill-Sport Norge AS
Pris 599
Materiale Mansjett: 30 % ull, 26 % bomull, 52 % PA, 9 % elastane. Ytterside: 100 % polyester. Håndflate: 60 % polyamid, 40 % polyuretan.
Forhandlere Milslukern Sport, Oslo Sportslager, Bull Ski og Kajakk, Foss Sport, samt andre spesialforretninger for langrenn og ledende sportsbutikker over hele landet.

Konklusjon

Kvalitetshansker som ikke når helt opp til de beste som racinghansker for de raskeste skiløperne. Liker du at hanskene er litt romslige uten å være for vide, er dette fine hansker for deg. God hanske til turbruk og rolig trening når det ikke er alt for kaldt.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning