- Jeg må ha dessert hver dag
Slik forbereder Heidi Weng toppformen.

(SIDE2:) - Det har vært deilig med et par dager på sofaen, sier Heidi Weng til Side2. 17 dagers trening i Seise Alm og Livigno har vært flotte, men også intense dager. Ikke nødvendigvis så voldsomt hardt, men lange økter på i gjennomsnitt fire timer per dag.
Tour de Ski
I år er hun en av modellene for Dales OL-genser. Det sørget blant annet topplasseringen under Ski-VM 2013 i Val di Fiemme for der Weng tok bronse på 15 kilometer dobbel jaktstart. For Norge ble hun en favoritt blant annet fordi svenskene åpenlyst mente hun var det svakeste kortet foran stafetten .
Men Heidi Weng satset tidlig på sporten. Det gjorde blant annet at hun valgte bort skolen.
- Jeg har veldig lyst til å gjøre det bra i Tour de Ski, sier Weng til Side2.
En vanlig treningsuke for Heidi handler om intervalltrening tirsdager og torsdager. Løping med staver og en søndag med langtur, minst 3-3,5 timer.
- Vi har hatt mye mengdetrening. Nå etter hvert blir det mer hardkjør, hardere intervaller, sier hun til Side2.
- Spiser det jeg vil
Etter trening er det ofte risengrynsgrøt. Det er det forøvrig også til frokost noen ganger. Når vi treffer henne har hun nettopp hevet innpå to brødskiver til lunsj. Hun er klar over at det fokuseres mye på kroppspress blant annet fra media, men sier selv at hun har det hun opplever som et normalt kosthold.
- Jeg liker taco og pizza. Jeg spiser mye mat og må bare spise det jeg har lyst på. Det skulle bare mangle at jeg ikke kunne spise det jeg vil når jeg trener så mye. Jeg liker å kose meg, jeg må ha dessert hver dag, ler Weng.
Som toppidrettsutøver higer ikke Weng etter toppformen, ikke ennå. Samtidig girer hun seg opp mentalt, og sier at VM-opplevelsen i fjor gjør at hun har mer selvtillit i år.
- Jeg har ikke funnet formen helt ennå. Men så har jeg heller aldri vært noe november-desember barn. Jeg pleier å komme på topp i februar og mars