«Hele Norge baker»-Ida: - Det er mer naturlig for meg å trene enn ikke å trene

Slik har Ida Gran-Jansen (27) klart å finne balansen når det gjelder treningsøkter og baking.

Publisert

(SIDE2): Ida Gran-Jansen (27) er en norsk kokebokforfatter og i 2013 vant hun realityserien «Hele Norge baker».

Elsker å løpe

Det mange kanskje lurer på er hvordan man finner balansen mellom det å kose seg med god mat, og det å oppnå ønskede resultater med trening og kosthold.

En som har funnet oppskriften på nettopp dette er 27 år gamle Ida. Hun er nemlig lidenskapelig opptatt av to tilsynelatende selvmotsigende ting: baking og løping.

- Jeg har alltid vært aktiv så det er mer naturlig for meg å trene enn ikke å trene, heldigvis, forteller Ida til Side2. 

For med så mange søte fristelser på kjøkkenet er det fort gjort at det kan bli for mye av det gode.

Den populære bakeren mener at både kosthold og trening handler om balanse.

Selv trener den bakeglade dama fire ganger i uka, og det er særlig løping og intervalltrening det går i. I tillegg blir det noen styrkeøkter også.

- Det er viktig å kombinere både styrke og kondisjon, sier hun.

Viktig med et variert kosthold

Ida er selverklært matelsker, men kaloritelling og dietter holdet hun seg langt unna.

- Jeg mener at du stort sett kan spise det du vil så lenge du spiser med måte. 

Hun forklarer at hennes nøkkel til balanse i hverdagen er variasjon og gode vaner fra barndommen.

- Jeg er vant til ganske sunn mat hjemmefra hvor det kun er lov å spise godteri på lørdager, sier 27-åringen og legger til at det er denne mentaliteten er grunnen til at hun ikke overspiser alt hun baker.

I stedet prøver hun heller å spise mye frukt og grønt.

Side2 har fått oppskriften til Idas «Boost Bar» - en god og næringsrik energibar som passer både før og etter treningsøkten.

Oppskrift:
275 g store havregryn
50 g mandelflak
100 g linfrø
100 g gresskarkjerner
1 ts kanel
1 ts salt
1,5 dl honning
1,5 dl rapsolje
2 eggehviter

Forvarm ovnen til 175 grader.  Bland sammen havregryn og mandelflak og fordel utover en stekepanne som er dekket av bakepapir. Stek i 15 minutter før du heller blandingen over i en stor bolle. Ha linfrøene i en pose og bruk en kjevle til å knuse frøene. Rør knuste linfrø, gresskarkjerner, kanel og salt sammen med havregryn og mandelflak. I en annen bolle pisker du sammen honning, rapsolje og eggehviter. Hell dette over de tørre ingrediensene og bland alt godt sammen. Kle en 25 x 30 cm form med bakepapir og hell røren i. Komprimer røren så godt du kan ned i formen. Jo mer du greier å komprimere blandingen jo bedre holder boostbaren seg når du skal kutte den opp. Stek på 175 grader i cirka 25 minutter. La avkjøle i formen i 1-2 timer før du kutter i passe store biter.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!