Test av sports-bh

Sports-bh-er som holder puppene på plass

Sjekk vår test av sju sports-bh-er.

FRA VENSTRE: Shock Absorber Run, Nike Swift Uback og Casall 1627 high impact performance.
FRA VENSTRE: Shock Absorber Run, Nike Swift Uback og Casall 1627 high impact performance. Foto: Foto: Produsentene
Publisert Oppdatert
FRA VENSTRE: Thale B. Husby, Astri Holm og Siri Grude.
FRA VENSTRE: Thale B. Husby, Astri Holm og Siri Grude. Foto: Foto: Anne Elisabeth Næss

Slik testet vi:

Testpersonene har brukt bh-ene under flere økter. De har lagt vekt på støtte (35 %), komfort (25 %), fukttransport (25 %), vekt (15 %), slitasje (10 %). Ut fra dette har de gitt en totalkarakter.

Testerne er:

  • Siri Grude (27), bh-størrelse: 75 B. Aktiv løper. Konkurrerer på mellomdistansene 800 m og 1500 m på bane.
  • Thale Berg Husby (37), bh-størrelse 85 C. Trener 2- 3 ganger i uken. Løper, trener i sal og driver med spinning. Har deltatt i Oslo Maraton og vært treningsinstruktør siden 2004, tidligere håndball og volleyballspiller.
  • Astri Johanne Holm (38), bh-størrelse 75 DD. Trener 4- 5 ganger i uken. Middels og intensiv trening i sal, ski om vinteren og en del spinning. Er instruktør for sirkeltrening.

Sjekkliste for en god sports-bh

  • Skal presse puppene godt inn mot kroppen.
  • Bør dekke hele brystet. Du som har store bryster trenger en bh med en kopp til hvert bryst for å sikre best mulig støtte.
  • Brede skulderstropper avlaster skuldrene.
  • Flere produsenter rangerer støttegraden. Du trenger mer støtte om aktiviteten er krevende, for eksempel langrenn og ridning. Det samme gjelder om du har store bryster.
  • Den bør ha få sømmer, og de som er bør ikke gnage og irritere huden.
  • Velg en som du kan tilpasse.

Du har kanskje irritert deg over en bh som gnager? Eller blitt sliten av at puppene hopper og danser i løpet av økten?

En god sports-bh skal rett og slett holde puppene på plass. Den skal sitte stramt uten å klemme for mye. Den skal gi støtte uansett hvilken treningsform du holder på med, eller hvor store eller små pupper du har.

Sports-bh hjelper mot stiv nakke

For å få fullt utbytte av treningen og ha glede av den, er en sports-bh en nødvendighet - uansett aktivitetsnivå, størrelse, alder og type aktivitet.

Den kan også hjelpe deg med å ha riktig holdning gjennom treningsøktene, slik at du slipper å slite med stiv nakke og vond rygg i bakkant.

Hvilke behov en sports-bh skal dekke, varierer naturlig nok med aktivitetene. Dersom du løper mye, er det klokt å velge en sports-bh som transporterer fuktighet effektivt og som gir god støtte, i tillegg bør den ha litt bredere skulderstropper og et stramt bånd i underkant slik at den ikke sklir opp under aktivitetene.

Dersom du trener pilates vektlegger du kanskje komforten i større grad.

Kjøp rett sports-bh

Veldig mange brenner seg på at de kjøper feil sports-bh. Det kan være lurt å teste flere før du åpner lommeboken. Husk at bh-en skal sitte stramt, men du må også klare å bevege deg og puste naturlig.

Beveg deg gjerne litt når du prøver, hopp litt opp og ned, eller prøv å etterligne de bevegelsene du gjør når du trener. På den måten kan du sjekke om den holder mål for nettopp ditt bruk.

Denne artikkelen er levert av Fit Living.

Les også:

Ti gode pulsklokker

Test av energibarer

Derfor er disse sokkene verdt 250 kroner

Slik trener du deg til større pupper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning