Test av solide klokker for turbruk

Casio ProTrek PRW 2000

Tøff og solid outdoorklokke.

TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening.
TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Casio ProTrek PRW 2000

Cronograf AS, tlf. 55 39 20 50, www.cronograf.no

Pris: 3990,-

Vanntett til: 100m

GPS: Nei

Kompass: Ja

Barometer: Ja

Høydemåler: Ja

Med i esken: Klokken og bruksanvisning

Annet: Solcelle lader batteriet, radiostyrt, verdenstid, automatisk bakbelysning

Nok en tøff og meget solid klokke fra Casio med mange funksjoner rettet mot friluftsliv. Veldig lik "storebroren" PRW 5000 med tanke på funksjoner, men PRW 2000 er heldigital og har en noe annerledes utforming med bl.a litt mindre knapper og en noe slankere urkasse.

Samme løsninger med tanke på ladning av batteri ved hjelp av sollys, bruk av radiosignalmottak for nøyaktig innstilling av tiden og verdenstidmodus som på PRW 5000.

Andre funksjoner som er lik PRW 5000, er kompass, høydemåler, tilbakelagte høydemeter, barometer med graf som viser trend, termometer og autolysfunksjon som gjør at bakbelysningen automatisk slår seg på når det er svakt lys og en vender klokken opp mot ansiktet (klokken registrere vinklingen i forhold til bakken).

Klokken kan lagre inntil 25 målinger (f.eks høydemålinger) med dato og klokkeslett når de ulike målingene ble gjort.

Det er en del å sette seg inn i når en skal ta i bruk en klokke med så mange funksjoner, men etter litt bruk sitter det meste i fingrene. Det følger ikke med norsk bruksanvisning, men dette kan lastes ned fra nettsidene til importøren.

Displayet har god størrelse og inneholder 4 ulike datafelt (2 ulike paneler) som gjør det mulig å velge ulike visninger alt etter hva du ønsker av informasjon. PRW er litt mindre ruvende enn PRW 5000, men også denne tar ganske stor plass på håndleddet. Klokken sitter likevel godt på hånden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning