Test av solide klokker for turbruk

Casio ProTrek PRW 5000

Tøff og solid klokke til fritid og daglig bruk.

TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening.
TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Casio ProTrek PRW 5000

Cronograf AS, tlf. 55 39 20 50, www.cronograf.no

Pris: 4990,-

Vanntett til: 100m

GPS: Nei

Kompass: Ja

Barometer: Ja

Høydemåler: Ja

Med i esken: Klokke og bruksanvisning

Annet: Solcelle lader batteriet, radiostyrt, verdenstid

Tøff og meget solid klokke med mange funksjoner rettet mot friluftsliv. Flere spesielle løsninger som bl.a at batteriet lades av lys og at den mottar radiosignal som sørger for riktig tid. For beste opplading fungerer sollys utendørs best, men den lades også av lys gjennom vindu og lys innendørs. Om klokkene ligger i mørke går den i hvilemodus for å spare batteriet.

Klokken mottar radiosignaler som justerer klokken slik at den skal gå riktig til en hver tid. Vi i Norge ligger imidlertid så langt fra de nærmeste radiostasjonene at de som bor lengst nord i landet kan oppleve at de må justere/stille klokken manuelt.

Andre funksjoner som kan nevnes er kompass, høydemåler, tilbakelagte høydemeter, barometer med graf som viser trend, termometer, autolysfunksjon - lyset på klokka slår seg automatisk på når klokken vendes opp mot ansiktet(klokken registrere vinklingen i forhold til bakken), "verdensur" som gjør at du kan sjekke hva klokken er i 29 ulike tidssoner og ellers det en forventer av en slik klokke med tanke på alarmer og stoppeklokke osv.

Klokken kan også lagre inntil 14 målinger (f.eks høydemålinger) med dato og klokkeslett når de ulike målingene bla gjort.

Det sier seg selv at det er litt å sette seg inn i når en skal ta i bruk en klokke med så mange funksjoner, men etter litt bruk sitter det meste i fingrene. Det følger ikke med norsk bruksanvisning, men dette kan lastes ned fra nettsidene til importøren.

Urskiven er stor og tydelige visere gjør den lettlest. Selv om klokken sitter godt på hånden, bygger den litt mye på håndleddet - merker dette spesielt når en skal trekke både jakkeerme og hansker over klokka. Vi kunne kanskje tenk oss noe større digitalt display som hadde gitt plass til større/flere symbol og tall. De aller fleste knappene er lettbetjente - også om en har på hansker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning