Test av pulsklokker med GPS

Polar RS300X

Mest for pengene.

Publisert Oppdatert

Polar RS300X

Polar Electro Norge AS, tlf. 23 17 25 00, www.pulsklokke.no

Pris: 1699,- (2698,- inkl GPS)

Mulig tilbehør: S1 fotsensor, G1 GPS sensor(999.-), FlowLink (for enkel overføring til PC)

Med i esken: Klokke og pulsbelte

Vanntetthet: 50 meter

Forholdsvis rimelig pulsklokke som har det meste av funksjoner en aktiv mosjonist trenger. Vi har kun brukt GPS sensoren i denne testen. Skjermen gir informasjon om tre ulike verdier (f.eks puls, pulssone og varighet på treningsøkten) og fem ulike skjermbilder/oppsett å velge bland - alt etter hva en ønsker av informasjon på skjermen. En kan ikke sette opp de ulike skjermbildene selv. To av funksjonene - hastighet og distanse - virker kun om en bruker fot- eller GPS sensor. Klokken er enkel å ta i bruk. God bruksanvisning på norsk følger med, men menyer osv på klokken er på engelsk, tysk, fransk og spansk.

Pulsbeltet er behagelig på og har kodet overføring til klokken slik at en ikke får inn signaler fra andre pulsbelter - greit om en trener sammen med andre. En smart funksjon vi satte pris på var HeartTouch - denne gjør det mulig å f.eks endre skjermbildet, slå på bakgrunnslyset, eller ta rundetiden kun ved at en fører klokken opp mot pulssensoren (pulsbeltet) - smart om en har tykke hansker på hendene eller f.eks ikke ønsker å slippe begge hendene på styret om en sykler. Klokken kan lagre opptil 16 treningsfiler.

Utseendemessig har klokken et nøytralt, pent design og passer godt til daglig bruk. Knappene har god størrelse og er enkle å operere også om en har på hansker.

GPS-mottakeren har fungert uten problemer i testperioden. Den bruker ca 1 min på å finne sattelitene når du slår den på. Dette er ikke superraskt, men denne oppstartstiden utgjør heller ikke et stort problem. G1 bruker 1 stk AA batteri. Under testperioden har vi brukt GPS-mottakeren med høyest mulig oppdaterings-/målefrekvens. Dette tar ganske mye strøm - hos oss varierte batt.levetiden fra 7 - 11 timer alt etter temperatur og ulike typer batterier. En kan velge et modus som gir bedre batt.levetid, men da får en mindre nøyaktige målinger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning