Test av pulsklokker med GPS

Polar RS800CX

Glimrende pulsklokke.

Publisert Oppdatert

Polar RS800CX

Polar Electro Norge AS, tlf. 23 17 25 00, www.pulsklokke.no

Pris: 3899,- (4898,- inkl GPS)

Mulig tilbehør: S3 fotsensor, G3 GPS sensor, CS hastighetsmåler (sykkel), tråkkfrekvenssensor (cadence/sykkel).

Med i esken: Klokke, pulsbelte (WIND), USB adapter med infrarød port og reimforlegner som gjør det mulig å bruke klokken utenpå noe tykkere lag med klær.

Vanntetthet: 50 meter

Dette er toppmodellen fra pulsklokkespesialisten Polar. Noe av det som er spesielt og nytt på denne i forhold til tidligere 800 modeller er at den kan brukes sammen med GPS-mottakeren G3 for bl.a mapping og at mapping-data automatisk kan vises i Google Earth. I tillegg til fotsensoren S3 kan klokken suppleres med sensorer som måler fart og tråkkfrekvens på sykkel og dermed fungere som en fullverdig sykkelcomputer. Nytt i forhold til tidligere modeller er også at GPS-motakeren kan brukes samtidig som løpe- og sykkelsensorene.

RS800 er avansert, men enkel å ta i bruk. Etter at du har lagt inn kjønn, alder og vekt er det egentlig bare å ta i bruk utstyret. Les bruksanvisningen i forhold til å velge treningsintensitet og hvordan du velger hvilke sensorer som skal brukes. En kan også skille mellom 3 ulike skopar og 3 ulike sykler om dette skulle være ønskelig. Bruksanvisningen er lettfattelig slik at dette går relativt raskt.

Med denne klokken brukes den nye W.I.N.D pulsmåleren som sender med høyfrekvent signal slik at det ikke blir forstyrrelser fra annet elektronisk utstyr. Selve beltet er behagelig på, enkelt å justere og en merker stort sett ikke at det er der.

GPS-mottakeren har fungert uten problemer i testperioden. Den bruker ca 1 min på å finne sattelitene når du slår den på. Dette er ikke superraskt, men denne oppstartstiden utgjør heller ikke et stort problem. G3 bruker 1 stk AA batteri. Under testperioden har vi brukt GPS-mottakeren med høyest mulig oppdaterings-/målefrekvens. Dette tar ganske mye strøm - hos oss varierte batt.levetiden fra 7 - 11 timer alt etter temperatur og ulike typer batterier. En kan velge et modus som gir bedre batt.levetid, men da får en mindre nøyaktige målinger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning