Test av pulsklokke

Sigma Onyx Pro

Godt med funksjoner og tilgang til mye informasjon på displayet. For ivrige/aktive trimmere og aktive utøvere.

TEST: Aktivt testteam har testet 10 pulsklokker for DinKropp.no.
TEST: Aktivt testteam har testet 10 pulsklokker for DinKropp.no. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Sigma Onyx Pro

Sportpartner AS, tel. 55 70 70 80, www.bikepartner.no

Pris: 1399,-

Mulig tilbehør: Ikke annet enn det som følger med i esken

Med i esken: Klokke, pulsbelte, batteri og feste til sykkelstyre

Vanntetthet: 10 meter - skal ikke trykke på knapper under vann

Veldig lett klokke som sitter godt på hånden. Gode knapper. I starten opplevde vi ikke menyoppbygningen/menystyringen like enkel som på enkelte andre, men etter noe tid med bruksanvisning (på engelsk) og litt fikling så satt det meste i fingrene. Ikke like behagelig pulsbelte som på de beste, men likevel OK. Signalet fra pulssensoren er digitalt kodet og en "parer" pulssensoren og klokken slik at en slipper forstyrrelser fra andre som bruker pulsklokker i nærheten. Ikke norske menyer - engelske/tyske.

Stort, bakgrunnsopplyst display som gir mulighet til mye informasjon; Under en treningsøkt kan du f.eks øverst ha grafikk som viser hvilken pulssone du er i, i midten puls og nederst et felt med fem ulike data (tid på dagen, gj.snitt puls, max puls, kalorier, total tid på økten) som du enkelt blar deg gjennom ved hjelp av en av de nederste knappene på klokka.

Alarm som forteller bl.a når du går inn i de ulike treningssonene/pulssonene. Treningssonene kan justerer automatisk etter alder og kjønn, du kan justere soner og max/min puls manuelt eller etter hvor din anaerobiske terskel ligger(krever testing av melkesyre).

Du kan velge mellom ulike treningsmoduser som f.eks utholdenhet, intervall og maraton. Du kan programmerte selv f.eks en intervalløkt, eller du kan bruke ulike forhåndslagrete program (totalt 10 ulike "treningsmodus").

God minnefunksjon med detaljert informasjon om de siste syv treningsøktene. I tillegg gir den informasjon om totaler med oppsummeringer for uke (opp til 12 uker) og måned (opptil 12 måneder).

Klokken har en egen "maratonteller" som kan lagre tid og puls for hver kilometer for ¼, ½ og hel maraton.

Enkelt å skifte batteri selv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning