Test av pulsklokke

Bion BN-M30

Billig, men ikke like behagelig eller enkel i bruk som de beste.

TEST: Aktivt testteam har testet 10 pulsklokker for DinKropp.no.
TEST: Aktivt testteam har testet 10 pulsklokker for DinKropp.no. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Bion BN-M30

Nordic Sportsmaster AS, tel. 66 85 04 60, www.sportsmaster.no

Pris: 500,-

Mulig tilbehør: Nei

Med i esken: Klokke, pulsbelte, batteri og feste til sykkelstyre. Norsk bruksanvisning.

Vanntetthet: Oppgitt "water resistant"

Dette er en billig klokke - noe også de fleste testerne har poengtert; den oppleves "billig" med tanke på utførelse og finish. Beltet er ikke like behagelig i bruk som de beste og selve sensordelen/veltet har en markert bøy/knekk etter oppholdet den medfølgende esken - noe som nok er årsaken til at vi har slitt litt med tanke på et stabilt pulssignal. Et godt tips kan være å ikke oppbevare pulsbeltet over lengre tid i den medfølgende esken. Bruksanvisningen er på norsk - noe som er meget bra, men den burde vært bedre. Menystyringen er heller ikke like enkel og intuitiv som på de beste klokkene. Signalet mellom pulssensoren og klokken er ikke kodet - en kan altså oppleve forstyrrelser fra andre klokker om de opererer med samme frekvens og er nærmere enn 60 cm fra hverandre - noe en kanskje kan oppleve om en f.eks trener spinning.

Når dette er sagt, må det også sies at selv om denne pulsklokken har sine svakheter, så har den likevel de grunnleggende funksjonene en trenger i en pulsklokke. Den måler puls, en kan trene i pulssoner - manuelt innstilte eller automatisk etter kjønn og alder og en kan stille inn slik at en får varsling (alarm) om en bikker over eller under den pulssonen en skal trene i.

Displayet har ikke spesielt store tall, men det er stort sett lettlest og har bakgrunnsbelysning. Under en treningsøkt får en informasjon om puls, om en ligger over/under valgt pulssone, totaltid på treningsøkten og tid på siste runde(lap). En kan ikke gjøre noen egne tilpasninger i forhold til om en ønsker f.eks å kontinuerlig lese av forbrente kalorier underveis i økta.

Minnefunksjonen gir deg mulighet til å lese av tid over-, under- og i valgt pulssone, snittpuls, maksimal puls og forbrente kalorier. Det er imidlertid viktig at en ikke nullstiller stoppeklokken, men setter den på pause om du ønsker å lese av disse målene for siste treningsøkt. Om du nullstiller stoppeklokken nullstiller du også treningsdataene for siste treningsøkt - kanskje ikke den smarteste løsningen, vi kunne heller ikke finne at dette står forklart i bruksanvisningen. Totaler for kalorier og treningstid lagres imidlertid helt til du velger å nullstille disse.

Klokken kan også lagre inntil 50 mellomtider (runder) og hvilken puls en hadde på de samme tidspunktene - viktig å merke seg at en også her kun må sette stoppeklokken på pause om en vil lese av disse verdiene. Stopper/nullstiller en stoppeklokken slettes disse dataene.

En kan skifte batteri selv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning