Test av pulsklokke

Polar RS800CX

Glimrende pulsklokke.

TESTET: Fit Living og DinKropp.no har testet 6 pulsklokker med GPS.
TESTET: Fit Living og DinKropp.no har testet 6 pulsklokker med GPS. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Polar RS800CX

Polar Electro Norge AS, tlf.: 23 17 25 00, www.pulsklokke.no

Pris: kr 3899 (kr 4898/5098 inkl. GPS)

Mulig tilbehør: S3 fotsensor, G3 GPS-sensor, G5 GPS-sensor (ikke testet), CS hastighetsmåler (sykkel), tråkkfrekvenssensor (cadence/sykkel).

Med i esken: klokke, pulsbelte (WIND), USBadapter med infrarød port og reimforlenger som gjør det mulig å bruke klokka utenpå noe tykkere lag med klær.

Vanntett: til 50 meter

Dette er toppmodellen fra pulsklokke-spesialisten Polar. Noe av det som er spesielt og nytt på denne i forhold til tidligere 800-modeller, er at den kan brukes sammen med GPS-mottakeren G3 for bl.a. mapping, og at mapping-data automatisk kan vises i Google Earth.

Sykkelcomputer

I tillegg til fotsensoren S3 kan klokka suppleres med sensorer som måler fart og tråkkfrekvens på sykkel, og dermed fungere som en fullverdig sykkelcomputer. Nytt i forhold til tidligere modeller er også at GPS-mottakeren kan brukes samtidig som løpe- og sykkelsensorene. RS800 er avansert, men enkel å ta i bruk. Etter at du har lagt inn kjønn, alder og vekt, er det egentlig bare å ta i bruk utstyret. Selve beltet er behagelig på, enkelt å justere, og du merker stort sett ikke at du har det på.

Tar mye strøm*

GPS-mottakeren har fungert uten problemer i testperioden.

Den bruker ca. 1 minutt på å finne satellittene når du slår den på. Dette er ikke superraskt, men denne oppstartstiden utgjør heller ikke et stort problem.

Under testperioden har vi brukt GPS-mottakeren med høyest mulig oppdaterings-/målefrekvens. Dette tar ganske mye strøm - hos oss varierte batterilevetiden fra 7 til 11 timer, alt etter temperatur og ulike typer batterier.

*Alle klokkene fra Polar, har samme GPS-enhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning